Lucruri esențiale de ținut minte atunci când faci ouă poșate

ouă poșate

Micul dejun reprezintă una dintre cele mai esențiale mese ale zilei. Pe glob, în fiecare dimineață sfârâie tigăile pentru a găti o omletă sau să se prăjească șuncă. Dacă ai ales pentru această dimineață să faci ouă poșate, atunci te invităm să ții cont de câteva trucuri esențiale.

FIe că este vorba despre ouă românești, Benedict sau Florentine, toate au în comun poșarea. Deși pare destul de simplu să realizați această rețetă, uneori pare să dea bătăi de cap chiar și bucătarilor amatori. Dar cu ajutorul acestor câteva trucuri deosebite vei reuși să obții cele mai bune rezultate.

Folosește produse proaspete pentru a prepara ouă poșate

ouă poșate

Și aici ne referim în mod deosebit la ouăle pe care le folosești. Acestea trebuie să fie foarte proaspete pentru a putea să rămână cât mai strânse atunci când sunt poșate. Cu cât un ou este mai vechi cu atât se schimbă și calitatea sa. Un ou mai vechi va avea întotdeauna un albuș mai fluid ceea ce nu vă poate ajuta să obțineți rezultatele dorite.

O oală potrivită ca mărime este suficientă

ouă poșate

Atunci când faci ouă poșate nu este necesar să folosești cea mai mare oală posibilă din toată casa. Însă nu trebuie să fie și cea mai mică pe care o ai. Dacă este prea mică oala atunci există riscul să nu se poată mișca în voie iar aceste ouă poșate nu se vor găti atât de perfect.

Poșează ouăle la temperatura corectă

ouă poșate

 

O temperatură mult prea ridicată va determina albușul de ou să se descompună în bucăți. Pe de altă parte, dacă temperatura apei nu este suficient de ridicată albușul și gălbenușul se vor separa una de cealaltă. Momentul perfect pentru a pune ouăle în oală este atunci când începe să fiarbă apa, când pe suprafața apei apar acele bule. Astfel, te vei asigura că în momentul în care faci ouă poșate totul rămâne întreg și nu vei începe să pescuiești bucățile de ou împrăștiate peste tot în oală.

Nu sparge ouăle direct în oală

ouă poșate

Pentru ca ouăle să rămână frumoase și cu forma intactă, recomandarea specialiștilor este aceea să le spargeți mai întâi în boluri separate. Astfel va fi mult mai ușor să le puneți în oală și să vă asigurați că obțineți ouă poșate deosebit de estetice.

Timpul de gătire, esențial pentru a obține ouă poșate excelente

ouă poșate

Nu numai tehnica este importantă ci și timpul de gătire. Astfel veți putea să obțineți cel mai gustos preparat. Atunci când ouăle poșate sunt gătite prea mult, devin tari și nu au deloc gustul dorit. Un ou poșat trebuie să fie învelit de albuș și gălbenușul să aibă consistența moale și cremoasă. Sunt suficiente chiar și 30 de secunde în plus pentru a compromite rețeta. Sfatul nostru este să ai un cronometru lângă voi și să îl porniți atunci când puneți ouăle în apă. Dacă vrei să fie moale, atunci nu îl găti mai mult de 2 minute. Pentru a avea gălbenușul cremos atunci timpul de gătire este de 3 minute și sunt necesare 4 minute pentru a obtine un gălbenuș cremos și un albuș foarte bine închegat.

 

(Visited 60 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107