O dietă bogată în cartofi poate afecta ficatul

cartofiO dietă în care domină alimentele bogate în amidon, precum cartofii, orezul alb şi pâinea albă, poate afecta serios funcţiile ficatului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat de revista Obesity, informează bbc.co.uk.

Alimentele cu indice glicemic ridicat – care sunt digerate repede de organism – pot contribui la apariţia unei disfuncţii hepatice, „ficatul gras”, care face parte dintre „bolile tăcute”.

După cum indică şi numele bolii, în cazul „ficatului gras” grăsimea se depune în jurul organului, iar în timp aceasta poate fi un factor al apariţiei insuficienţei hepatice.

Cercetătorii de la spitalul de pediatrie din Boston au descoperit acest lucru în urma unor studii realizate pe cobai.

cartofi

cartofi

O diet? în care domin? alimentele bogate în amidon, precum cartofii, orezul alb ?i pâinea alb?, poate afecta serios func?iile ficatului, potrivit unui studiu realizat de cercet?torii americani, publicat de revista Obesity, informeaz? bbc.co.uk.

Alimentele cu indice glicemic ridicat – care sunt digerate repede de organism – pot contribui la apari?ia unei disfunc?ii hepatice, „ficatul gras”, care face parte dintre „bolile t?cute”.

Dup? cum indic? ?i numele bolii, în cazul „ficatului gras” gr?simea se depune în jurul organului, iar în timp aceasta poate fi un factor al apari?iei insuficien?ei hepatice.

Cercet?torii de la spitalul de pediatrie din Boston au descoperit acest lucru în urma unor studii realizate pe cobai.

Animalele participante la studiu au fost hr?nite timp de ?ase luni fie cu alimente cu indice glicemic ridicat, fie cu produse cu indice glicemic sc?zut.

Indicele glicemic este un mod de a m?sura viteza cu care energia extras? din alimente este absorbit? de corp. Alimentele cu indice glicemic ridicat sunt repede absorbite în fluxul sangvin, provocând ridicarea nivelului de zah?r din sânge, care la rândul lui provoac? o cre?tere a nivelului insulinei. În momentul în care nivelul insulinei cre?te, nivelul de zah?r în sânge scade rapid, provocând ame?eli. Din acest motiv, alimentele cu indice glicemic ridicat ar trebui s? fie consumate doar ocazional.

Dup? ?ase luni de studiu, cobaii hr?ni?i cu alimente cu indice glicemic ridicat aveau de dou? ori mai mult? gr?sime în organism, în sânge ?i în ficat.

(Visited 49 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.