Numai iubirea nu poate asigura conectivitatea între parteneri

  Se spune că dragostea, afectivitatea şi sensibilitatea sunt ingredientele ce conferă plăcere, extaz şi valoare relaţiei de cuplu. În timp însă aceste „ingrediente” sunt fluctuante.
  De ce şi ce înseamnă asta vă propunem:

   Pasiune şi afecţiune

  „Chiar dacă într-un cuplu partenerii îşi promit devotament pentru tot restul vieţii, în credinţa că iubirea lor este eternă, în timp iubirea se poate diminua, iar devotamentul pare să se evapore.

  Se spune ca dragostea, afectivitatea şi sensibilitatea sunt ingredientele ce conferă plăcere, extaz şi valoare relaţiei de cuplu. În timp însă aceste „ingrediente” sunt fluctuante.
  De ce şi ce înseamnă asta vă propunem:

   Pasiune şi afecţiune

  „Chiar dacă într-un cuplu partenerii îşi promit devotament pentru tot restul vieţii, în credinţa că iubirea lor este eternă, în timp iubirea se poate diminua, iar devotamentul pare să se evapore.

 

  Pasiunea este cea care apropie partenerii. Ea facilitează un climat potrivit unei relaţii de durată. Iubirea şi afecţiunea liniştesc în momentele de tensiune care inevitabil apar în orice relaţie. Cu alte cuvinte, iubirea ca element singular nu este suficientă pentru a asigura conectivitatea între partenerii unui cuplu.

  Celelalte elemente care sporesc legătura şi conferă longevitatea acesteia apar întro manieră graduală şi în acelaşi timp spontană. Dacă totuşi ele nu apar, partenerii cuplului trebuie să depună un efort pentru a le integra în relaţia lor.

   Când vraja “dragostei nebune” s-a rupt….

  Odată dezvoltate elementele stabilităţii, care sunt angajamentul, loialitatea şi încrederea, e protejată apropierea, intimitatea şi securitatea legăturii de iubire.

  Convingerea că partenerul nu mă va înşela îmi conferă un sentiment de securitate şi încredere în relaţie. Chiar dacă aşa – zisa dragoste nebună are menirea de a-i apropia pe oameni, are şi caracteristica de a-i îndepărta.

  Sub vraja dragostei nebune, mulţi parteneri exagerează calităţile celuilalt ori văd un potenţial pentru ceva ce nu există. Când vraja se destramă îţi face prezenţa dezamăgirea. În acel moment partenerii îşi descoperă propriile erori.

   Există culmi ale euforiei?

  La început, cuplurile cred că mariajul îi ridică pe culmile euforiei şi că partenerii lor vor fi mereu devotaţi şi gata de auto-sacrificiu.

  Ne încearcă şocuri mai mari sau mai mici când descoperim că aşteptările au fost nefondate”, încheie psihologul Gyorgy Gaspar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107