Moda femei cool şi unică a anilor 1960 pe care sigur vrei sa le copiezi şi tu

Anul 1960 cu siguranţă a fost unul dintre anii care au creat un impact semnificativ în lumea modei. Libertin, nonconformist, unic, flower powe, rock&roll şi multe alte astfel de cuvinte cheie au definit moda femei din acei ani.

Câteva aspecte despre moda femei hippie şi curentul care i-a dat viaţă

Anii 1960 au fost un deceniu revoluționar. Oamenii, în special tinerii, îmbrăcați să-și exprime rebeliunea faţă de societate, acceptate cu atâta uşurinţă de oamenii de rând au dus la naşterea unui nou cult, exprimat prin modă femei, bărbaţi şi copii totodată. Generaţia hippie a făcut parte dintr-o mișcare a tineretului, formată din adulți tineri și adolescenți cu vârste între 15 și 25 de ani. Ei au preferat pacea, iubirea și libertatea personală față de ortodoxia politică și socială. Hippie, așa cum au fost în mod obișnuit menționați de cetățenii responsabili social, i-au privit pe aceştia ca pe o specie nouă de oameni.

Anii 1960 au fost martorii unei schimbări majore în paradigmă în modul în care lumea a privit experimentul și inovația. A fost un moment în care lumea a recunoscut puterea economiei. A fost o epocă care a deschis etapa pentru „revoluția de informare și comunicare” care a inaugurat în secolul 21.

Moda a arătat în mod natural cele mai adânci adăposturi ale psihicului uman care trecea prin multe schimbări. Modificările asociate cu abilitarea femeilor, diverse aspecte legate de drepturile omului și egalitatea rasială s-au reflectat în acceptarea îmbrăcămintei casual și confortabil. Mişcarea hippie a experimentat și a manipulat procesele și erorile sociale cu un sentiment de responsabilitate pentru acțiunile lor.

Stilul şi moda femei care au consacrat stilul şi l-au popularizat

Moda femei hippie se rezuma la purtarea unor fuste lungi și rochii care redefineau ceea ce era „acceptabil”. Noutatea aceasta şocantă din lumea nou creată şocau conservatorii din epoca respectivă, iar fustele micro și mini erau un șoc cultural. Fustele scurte au fost purtate cu cizme până la genunchi, în timp ce fustele lungi au fost considerate mai potrivite cu sandale.

Panglicile care efectiv curgeau din păr sau rochii nu erau nimic neobişnuit în moda femei ale acestui curent.  Florile au jucat un rol deosebit în această mişcare şi au fost utilizate atât în materialele din care erau create hainele cât şi la accesorii sau orice altceva putea fi purtat. O dată cu cel de-al doilea război mondial, epuizaţi de faptul că acesta a ocupat cultura şi economia, hippie au sporit şi mai mult modelele pe rochii, fuste sau blugi. Nu conta dacă sunt artificiale sau reale întrucât moda hippie nu ţinea cont de nici o regulă.

Rolul accesoriilor pentru completarea modei hippie

În moda femei hippie din Occident a apărut conceptul de tatuaje, piercing şi pictură corporală care completau ţinutele purtate în fiecare zi.

Mare parte din accesoriile care completau moda femei ale curentului respectiv, au fost inspirate în mare parte din natură. Orice colier cu semnul păcii cu mărgele era extrem de popular în acea vreme şi orice femeie care se identifica cu acel curent avea în cutia pentru bijuterii astfel de bijuterii.

De asemenea, un rol importan l-au jucat şi brăţările de picior care completau moda femei din acea vreme.

În orice caz, chiar şi astăzi moda femei din vremea respectivă mai constituie fascinaţie şi este utilizat în moda celor mai nonconformiste dintre noi.

(Visited 225 times, 3 visits today)

TG Facebook Comments

One thought on “%1$s”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107