Mierea de rapiţă este un leac în reducerea colesterolului

  În funcţie de florile din care provine mierea este de: salcâm şi tei – calmantă, indicată în astenie, nevroze; mierea de castan favorizează circulaţia; mierea de păpădie este depurativă, laxativă: mierea de rapiţă este eficientă în ulcere varicoase, afecţiuni ale rinichiului; mierea de mure este tonică; mierea de brad este eficientă în bolile respiratorii; mierea de pomi fructiferi (de grădină) are efect antibacterian, antiinflamator în boli respiratorii, renale, digestive; mierea de munte eficientă în boli respiratorii, alergice, creşte imunitatea; mierea de tei este calmantă, sedativă, indicată ca adjuvant în insomnii, bronşite, tuse; mierea de cimbrişor este antiseptică, afrodisiacă; mierea de mentă este antispastică, eficientă în dischinezii biliare, indigestii; mierea de molid (aproape neagră) este calmantă, eficientă în afecţiuni respiratorii.

  În funcţie de florile din care provine mierea este de: salcâm şi tei – calmantş, indicatş în astenie, nevroze; mierea de castan favorizează circulaţia;
mierea de păpădie este depurativă, laxativă: mierea de rapiţă este eficientă în ulcere varicoase, afecţiuni ale rinichiului; mierea de mure este tonică; mierea de brad este eficientă în bolile respiratorii; mierea de pomi fructiferi (de grădină) are efect antibacterian, antiinflamator în boli respiratorii, renale, digestive; mierea de munte eficientă în boli respiratorii, alergice, creşte imunitatea; mierea de tei este calmantă, sedativă, indicată ca adjuvant în insomnii, bronşite, tuse; mierea de cimbrişor este antiseptică, afrodisiacă; mierea de mentă este antispastică, eficientă în dischinezii biliare, indigestii; mierea de molid (aproape neagră) este calmantă, eficientă în afecţiuni respiratorii.

 

   Indicaţii

Mierea de rapiţă are puternice proprietăţi antibacteriene. Se cristalizează la 10-12 zile de la extracţie, chiar în faguri, luând o culoare albicioasă?, uşor gălbuie. Este caracterizată printr-un nivel ridicat de glucoză. Mierea de rapiţă are un conţinut ridicat de apă, 18%. Valoarea ph este relativ ridicată şi aciditatea destul de slabă.
Se recomandă în afecţiuni ale rinichilor, la reducerea colesterolului, ulcer varicos, adjuvant în tratarea osteoporozei, ajută la refacere elasticităţii pereţilor vasculari, protejează ficatul, splina şi pancreasul, la afecţiuni bucale şi ale căilor respiratorii.

(Visited 74 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.