Mersul pe bicicleta are beneficii

Mersul pe bicicletă are nenumărate efecte benefice asupra organismului.
Din fericire, în zilele noastre, mersul pe bicicletă a devenit foarte popular, din mai multe motive are efect de recreere, este un mijloc de transport ieftin şi protejează mediul nostru înconjurător.

Mersul pe bicicletă are nenumărate efecte benefice asupra organismului.
Din fericire, în zilele noastre, mersul pe bicicletă a devenit foarte popular, din mai multe motive are efect de recreere, este un mijloc de transport ieftin şi protejează mediul nostru înconjurător.
Ciclismul presupune moduri de mişcări ciclice. Aceasta înseamnă, că în timpul mersului pe bicicletă aceeaşi mişcare se repetă una după alta cu repeziciune, creierul nostru oxigenându-se.miscare cu bicicleta


Avantaje- Antrenează în mod deosebit sistemul circulator al sângelui şi inima. În timpul mersului pe bicicletă respirăm de mai multe ori iar activitatea inimii sporeşte. Pulsul şi tensiunea ne cresc, circulaţia sângelui devine mai rapidă, iar către celulele noastre se deplaseazăo cantitate mai mare de oxigen ca în starea de repaus.
Datorită acestor efecte mersul pe bicicletă îmbunătăţeşte într-o mare măsură rezistenţa noastră la efort, creşte performanţa organismului nostru, şi influenţează pozitiv conţinutul acizilor graşi şi lipidelor din sânge.
Mersul pe bicicletă pune în mişcare toată musculatura corpului.
Pe lângă efectele pozitive asupra sistemului cardio-vascular, organismul va arde mai uşor depunerile de grăsime iar muşchii noştri vor fi mai vizibili. Solicită cu mult mai puţin încheieturile noastre decât alergarea şi reduce riscul obezităţii.
Ca mijloc de transport la locul de muncă e un mare ajutor în evitarea şi dizolvarea stresului. Mersul pe bicicletă pretinde atenţie spre mediu, astfel ne relaxează.
Ce fel de bicicletă să ne alegem?
E foarte important să ne alegem o bicicletă potrivită. Ne pot ajuta cei din personalul magazinelor de biciclete.
Dotările bicicletei diferă în funcţie de activităţile pe care le desfăşurăm, deplasare în oraş, viteză sau petrecerea timpului liber.
E important ca înălţimea scaunului şi a ghidonului să fie reglate optim, deoarece pot fi incomode şi ne pot obişnui corpul cu o poziţie necorespunzătoare. În rest…renunţaţi la maşinile voastre
şi poftiţi la pedalat!

T.A.

(Visited 8.331 times, 8 visits today)

TG Facebook Comments

One thought on “%1$s”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107