Masca din castane are multiple calități
Surse importante de vitamine și minerale, castanele comestibile sunt de un real ajutor persoanelor cu astenie fizică și intelectuală, convalescenților, bătrânilor și copiilor. Castanul (Castanea sativa) este originar din sud-estul Europei, dar crește spontan până la 45-50˚ latitudine nordică. In scop terapeutic, de la castanul comestibil se recoltează coaja, florile, frunzele și semină ele. Fructele au o compoziție asemănătoare grâului și sunt o sursă importantă de hidrați de carbon, fosfor, lecitină și vitamina C. Acestea conțin de asemenea protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu, valoarea lor calorică fiind de 200 calorii la 100 g.

Uz extern
Pentru utiliz?ri externe, sunt foarte eficiente ?i castanele uscate (uscarea se face la fel ca la castanele s?lbatice). În cazul deger?turilor sau durerilor reumatice care se agraveaz? la frig, se fierb cinci mâini de castane cu trei litri de ap? pân? când scad la jum?tate. Se filtreaz? decoctul rezultat, cu care se fac sp?l?turi cât mai calde posibil pe locurile afectate. Aplicarea dureaz? 10-15 minute ?i se repet? zilnic, pân? la completa vindecare.
În cosmetic? este folosit? masca din castane ?i miere pentru toate tipurile de ten, datorit? propriet??ilor antiinflamatoare, de reducere a fragilit??ii capilarelor, fotoprotectoare pentru radia?ii UV. De asemenea, aceast? masc? protejeaz? acidul
hialuronic din piele ?i normalizeaz? secre?ia glandelor sebacee. Rezultatele sunt vizibile mai ales în întârzierea procesului general de îmb?trânire a pielii ?i în revitalizarea pielii uscate, c?reia ?i red? suple?ea ?i catifelarea. Masca se ?ine pe fa?? timp de 30 de minute, dup? care se îndep?rteaz? cu ap? c?ldu??.
Rodia este si un antiseptic eficient, o sursa bogata de vitamina C si acid folic si un antiinflamator natural de nadejde.
Amestec hidratant din castane
Surse importante de vitamine ?i minerale, castanele sunt folosite în industria cosmetic? din vremuri foarte vechi, datorit? con?inutului lor bogat de lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc ?i potasiu. Pentru îngrijirea de toamn?, se pot folosi castanele comestibile în amestecuri hidratante al?turi de lapte, miere sau piure de avocado. Piureul de castane, amestecat cu miere este ideal pentru pielea uscat?, care necesit? hidratare în profunzime. Pentru ten pute?i folosi cu încredere
piureul de castane cu lapte,în cazul tenului uscat ?i mixt, iar pentru zonele cu probleme (c?lcâie, coate) un amestec de piure de castane ?i piure de avocado.