Macesele macina piatra la rinichi

maceseMacesul este cunoscut inca din vechime ca o planta medicinala. Creste in regiunile de campie si de deal, formand tufe acoperite de flori roz. Toamna rodeste fructe de culoare rosie.

Macesul contine cantitati mari de vitamina C si este recomandat in tratarea racelilor. De-asemenea contine in cantitati mai mici de vitamina A, B1, B2, P, K, acid nicotic. Pe langa vitamine, macesele mai contin zaharuri, acid citric si malic, pectine, tanini etc.

macese

macese

Macesul este cunoscut inca din vechime ca o planta medicinala. Creste in regiunile de campie si de deal, formand tufe acoperite de flori roz. Toamna rodeste fructe de culoare rosie.

Macesul contine cantitati mari de vitamina C si este recomandat in tratarea racelilor. De-asemenea contine in cantitati mai mici de vitamina A, B1, B2, P, K, acid nicotic. Pe langa vitamine, macesele mai contin zaharuri, acid citric si malic, pectine, tanini etc.

 

  • Macesele sunt recomandate la convalescenti sub forma de ceai, sirop marmelada si vin.
  • Datorita continutului de vitamina P, macesele ajuta la nominalizarea circulatiei sangelui.
  • Fructele de maces sunt indicate in afectiuni ale ficatului.
  • Macesul este recomandat in starile de inflatie intestinala, combate piatra la rinichi si la vezica.
  • Ceaiul de macese este diuretic, marind cantitatea de urina in 24 de ore.
  • Este recomandat pentru eliminarea viermilor intestinali: fructele de maces din care s-au eliminate samburii si perii, pulverizate si amestecate cu miere de albine.

Mod de preparare:

Ceaiul se prepara din doua linguri de fructe zdrobite care se fierb 10 minute intr-o jumatate de litru de apa. Pentru conservarea vitaminei C se recomanda ca fructele sa se introduca in apa in momentul cand apa incepe sa clocoteasca . dup ace se raceste ceaiul se strecoara printr-o panza si se indulceste dupa gust.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.