Lansare în carieră, în timpul facultății

În zilele noastre mulți studenți aleg să lucreze în timpul facultății. Motivele ar fi mai multe. Fie că au nevoie de bani, mai ales dacă au un loc la taxă sau sunt la o facultate particulară, fie că-şi doresc să facă primul pas în carieră.
Există avantaje dar şi dezavantaje privind acest aspect. Viața de student poate fi o rampă de lansare în cariera ta.

job1

În zilele noastre mulți studenți aleg să lucreze în timpul facultății. Motivele ar fi mai multe. Fie că au nevoie de bani, mai ales dacă au un loc la taxă sau sunt la o facultate particulară, fie că-şi doresc să facă primul pas în carieră.
Există avantaje dar şi dezavantaje privind acest aspect. Viața de student poate fi o rampă de lansare în cariera ta.job1


În timpul facultății poți să-ți faci experiența mult dorită de majoritatea angajatorilor. Asta dacă alegi să-ți cauți un loc de muncă strict legat de profilul pe care-l studiezi. La sfârşitul facultății vei avea un „as în mânecă”, vei avea puțină experiență şi vei putea pune mâna pe locul de muncă mult dorit.

Vorbind de carieră, există posturi create special pentru studenți prin care anumite companii îşi formează viitorii angajați încă de pe băncile facultății.
Poate nu accepți ideea de a avea un job, însă totuşi ai putea să ai activități extra-facultate. Pentru asta,înscrie-te într-un ONG, într-o organizație studențească, alege voluntariatulşi profită de oportunitățile oferite.
O simplă diplomă după anii facultății nu te vor ajuta chiar atât de mult.
Dezavantaje există Poți face două lucruri în acelaşi timp, însă apar şi unele dezavantaje.
Cel mai mare ar fi acela că nu poți să fii la curent cu ceea ce se predă în timpul cursurilor. Asta dacă trebuie să fii şi la job şi la cursuri în acelaşi timp. Vei pierde multe informații care te vor putea ajuta pe viitor în carieră.
Îți vei dori să nu pierzi nimic de la facultate, astfel că îți va fi greu cu timpul liber. Vei fi mereu presat de timp. Un alt dezavantaj ar fi acela că în timpul facultății nu vei simți că eşti la facultate. Nu vei reuşi să creezi nicio legătură cu colegii, iar după 3- 4 ani te vei trezi că nu ai avut niciun prieten de facultate cu care mai ții legăturaşi să mai povesteşti. Mergând pe aceeaşi idee, vei pierde multe petreceri cu studenții, nu vei avea parte de distracții. Asta pentru că tu vei avea nevoie de somn pentru că a doua zi mergi la muncă.
B.I.

(Visited 34 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107