Jennifer Beals ne dezvăluie de ce iubește viața la 47 de ani

jennifer1A devenit cunoscută datorită filmului ”Flashdance“  “Strălucirea dansului“, una dintre cele mai faimoase pelicule ale anilor 80, cu o coloană sonoră memorabilă.

Ea a fost aleasă dintre alte 4.000 de fete pentru a o interpreta pe Alex Owens, o tânără în vârstă de 18 ani care lucrează ziua ca sudor într-o oțelărie,iar noaptea ca dansatoare exotică într-un club, și care visează să studieze la o prestigioasă școală de dans.

jennifer1

   După lansarea filmului, în 1983, a urmat un val de publicitate intensă- noul statut de vedetă al lui Jennifer, părerile împărțite ale criticilor de film și știrea conform căreia majoritatea scenelor de dans au fost filmate de o dansatoare profesionistă. Așa că actrița a hotărât să se retragă din atenția publicului, continuându-și studiile la prestigioasa universitateYale și obăinându-și în 1987 licența în studii americane.

jennifer2

Vedetă în ”Flashdance“ la 19 ani

   Cu toate că filmul a fost lansat cu aproape 30 de ani în urmă, lui Jennifer i se pun și acum întrebări legate de acel proiect. ”Am făcut multe de atunci, dar se pare că oamenilor le face plăcere să vorbească despre el. Nu cred că mă face să mă simt mândră, deoarece nu eu sunt cea care am scris scenariul sau l-am regizat. Dar e frumos că oamenii și-l amintesc cu drag. Mi s-au oferit mulți bani pentru a face și partea a doua, dar nu m-a interesat. Banii nu au fost niciodată un factor motivant pentru mine, iar oamenii din jurul meu aproape au înnebunit când am refuzat ofertele. Dar eu nu am niciun regret.”

Prietenii din facultate despre Jennifer
   Actrița Jodie Foster, prietena ei de pe vremea când era la universitate,  îăși amintește că Jennifer nu a fost afectată de valul de celebritate. ”Era fata care juca baschet și care purta costum de sport și adidași. Făcea multe fotografii. Nici nu mă gândeam că va deveni actriță-  nu mi se părea că se potrivește personalității ei.” Un alt coleg faimos de facultate a fost David Duchovny, din serialul ”Dosarele X”. ”Avea obiceiul să mă urmărească și să-mi ceară să mergem la întâlniri”, spune Jennifer râzând. ”Și apoi, când am urmat cursuri de actorie în New York, cine credeți că era acolo- tot David Duchovny.  Mi-a jurat că nu mă urmărea, dar după asta am devenit colegi de platou și prieteni.”

jennifer3Chicago, orașul în care s-a reîntors
   Noul proiect în care este implicată, serialul TV polițist ”Chicago Code” în care o interpretează pe șefa poliției din Chicago, a determinat-o să revină în orașul ei natal, în care nu mai fusese de 30 de ani. Jennifer este fiica unei învățătoare de origine irlandeză și a unui băcan afro-american care a decedat când actrița avea 9 ani. ”Am crescut în   cartierul South Side, într-un bloc în care toată lumea avea arme. Mama preda într-o școală din cartier, unde copiii aduceau arme la școală zilnic. În primele lecții mama îi învăța pe copii cum să sune la 911.” Deși nu a fost martora unor discriminări fiind mulatră, în copilărie a simțit totuși că este puțin diferită față de ceilalți. Mama este cea care a ajutat-o să-și creeze o identitate pozitivă, citindu-i legende grecești în care ”să fii diferit însemna că ai un dar aparte și astfel nu era ceva negativ. Eu  niciodată nu mi-am trăit viața pentru a mulțummi pe cineva, încercând să mă integrez cu tot dinadinsul. Este o pierdere uriașă de timp și cauzează suferință inutilă.” Filmările din serial au loc pe străzile orașului în care și-a petrecut prima parte din viață, iar amintirile din copilărie și adolescență i-au revenit de câte ori trecea pe anumite străzi sau pe lângă anumite clădiri. Deși faptul că a trăit în Chicago a reprezentat un avantaj, lipsa accentului specific i-a dat bătăi de cap. ”În clasa a patra am hotărât că nu vreau să vorbesc ca cei din Chicago, așa că am renunăat la accent. Dar pentru acest serial am fost nevoită să-l reînvăț.”

În copilărie, citea Biblia pe ascuns
   A crescut într-o familie în care religia nu era importantă, iar mama ei nu i-a dat voie să meargă la biserică sau la sinagogă. ”Doream foarte mult să știu cine era Dumnezeu. Aveam obiceiul să citesc Biblia pe ascuns noaptea. O îngrozea pe mama faptul că  eu colecționam Biblii pe care le găseam la târgurile de vechituri. Îmi plăceau mult cele ce aveau imagini cu familii.” Prietenii o descriu pe Jennifer ca o persoană spirituală, care meditează, dă cadouri constând în cristale și este interesată de medicina alternativă. ”Știe totul despre ierburile tibetane’, spune Jodie Foster despre ea. Pe 11 septembrie 2001 trebuia să fie într-unul din Turnurile Gemene Beals și soțul ei Dixon erau în New York și plănuiseră să ia micul dejun la restaurantul ”Windows on the World”, de la ultimul etaj al unuia dintre turnuri, iar apoi urmau să vadă deschiderea Bursei. Când s-a trezit în acea dimineaăă la 7-30, a observat că soțul ei, care de obicei era foarte ordonat, își aruncase hainele pe podea. Actrița își amintește că a auzit o voce înăuntrul ei spunând «A muncit atât de mult, lasă-l să doarmă». ”Din fericire am ascultat acea voce interioară.” După aflarea îngrozitoarei vești de la televizor, Jennifer și-a luat aparatul foto și a făcut poze pe străzile metropolei.

Secretele ei de frumusețe
   A apărut în topul ”People” pe 2011 al celor mai frumoase vedete, declarând că se menșine în formă alergând, înotând și boxând, un sport de care s-a apucat pentru a putea intra mai bine în pielea personajului din ”Chicago Code”. De asemenea, are o dietă echilibrată, meditează și nu lasă stresul să o afecteze. Nu este tentată să apeleze la Botox sau alte intervenții chirurgicale. ”Nu intenționez să apelez la așa ceva pentru că aș ajunge cu siguranță pacienta căreia nu i-a reușit intervenția și aș arăta ca un tablou al lui Picasso.” Printre țelurile ei pentru vârsta de 50 de ani se numără participarea la un maraton (pentru care deja se antrenează) și cântatul la pian.

jennifer4A dat naștere fiicei ei la 41 de ani
   Jennifer nu face lucrurile pe jumătate. Când a împlinit 40 de ani s-a gândit să facă ceva ce-i plăcea cu adevărat. ”Nu vroiam să trec pe lângă vreo reclamă cu produse de înfrumusețare care să mă facă să-mi doresc să arăt mai tânără. Așa că am hotărât să merg în Patagonia. Chiar de ziua mea galopam pe un cal de- a lungul și de-a latul pampasului râzând în hohote.” Este căsătorită de 13 ani cu omul de afaceri canadian Ken Dixon. Prima ei căsătorie, cu regizorul Alexandre Rockwell, a durat 10 ani de zile.  ”Ne-am întâlnit prin intermediul unui prieten comun”, spune ea despre Dixon, ”iar când l-am văzut patinând pe gheață am știut că el e alesul.” Jennifer i-a crescut pe cei doi copii ai lui Dixon, care acum au 18, respectiv 23 de ani, iar la 41 de ani a decis să aibă primul ei copil.  ”Deși trecusem de 40 de ani, nu renunăasem la ideea de a avea  copii. Am crezut întotdeauna că se va întâmpla atunci când va trebui. Nu știu dacă e ceva special în faptul de a avea copii mai târziu, pentru că e un lucru special oricând se întâmplă, dar e uimitor cum ți se schimbă prioritățile peste noapte. Și sunt cea mai fericită persoană din lume când aud râsetele fiicei mele.”

(Visited 160 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107