Janet Jackson: ”Am învățat cât de prețioasă este viața”

janet1S-a luptat cu greutatea fluctuantă, a trecut peste două divorțuri și moartea fratelui ei Michael, dar artista în vârstă de 44 de ani dezvăluie în interviul acordat publicației britanice ”You” că în sfârșit și- a găsit ”un spațiu” al ei.

Iar filmul, prima ei dragoste, pare să-i ocupe o bună parte din timp.
 

janet1

 

Filmul este o parte importantă din viața ei
    Munca la continuarea peliculei ”Why Did I Get Married?/De ce m-am căsătorit? (2007)” a ajutat- o să treacă peste momentul pierderii  fratelui. ”Unele scene mi-au oferit ocazia de a-mi exterioriza emoțiile prin care treceam.” A avut și sprijinul întregii echipe, cu care legase prietenii strânse încă de la prima producție. ”Chiar și după ce s-au terminat filmările am ținut legătura. Iar când Tyler ne-a spus că a scris continuarea, am fost nerăbdători  să  lucrăm  din  nou împreună. janet2

Ne-am simțit ca într-o familie.” Toți actorii au fost curioși să afle unde vor ajunge personajele interpretate de ei. ”La  sfârșitul producției precedente vedem câteva dintre problemele apărute în mariajul perfect al Patriciei. Cred că a ajutat faptul că am trecut și eu prin divorț de două ori.” Prima căsătorie, cu iubitul din adolescență, cântărețul James DeBarge, a ținut doar câteva luni și a fost anulată în 1985. Al doilea mariaj, cu compozitorul Rene Elizondo, a ținut 8 ani și s-a încheiat în 2000 cu divorțul intentat de Rene. ”Folosești experiențele prin care ai trecut pentru a te ajuta să interpretezi rolurile.” Totuși, o scenă de înmormântare, în care personajul interpretat de Janet trebuia să ia cuvântul, a fost tăiată deoarece regizorul a considerat-o prea dureroasă pentru ea. ”Nu trece o zi să nu mă gândesc la Michael, chiar și acum. Dar acum sunt mai bine și încerc să-mi continui viața. Uneori e destul de greu. Dar mă maturizez, învăț și iubesc. Mă bucur de existența mea și am învățat că viața este prețioasă.”
    Iubirea de care vorbește pare să aibă legătură cu bogatul om de afaceri Wissam Al Mana, originar din Quatar, cu care a fost văzută în Londra și recent în vacanță în Italia. În vârstă de 35 de ani, acesta este cu 9 ani mai tânăr decât Janet ” dar nici ea nu arată  mai  în vârstă de 30. Artista s-a despărțit de iubitul ei, producătorul muzical Jermaine Dupri, anul trecut după o relație de mai mulți ani.

Încă se simte un copil pe dinăuntru
   janet5”Da, am 44 de ani și mă bucur de multe aspecte ale acestui fapt. Îmi place sentimentul de maturitate pe care mi-l dă. Dar în același timp, simt o legătură puternică cu tinerii de 20 de ani, ca de exemplu dansatorii cu care colaborez. Și mulți dintre nepoții mei sunt de aceeași vârstă. Ei au energia specifică vârstei și dragostea pentru viață și cred că și eu am acest lucru.” Încă de la o vârstă fragedă, Janet a apărut alături de frații ei în diferite emisiuni, iar mai târziu a obținut roluri în seriale de televiziune. Avea doar 16 ani când tatăl ei a ajutat-o să semneze un contract cu casa de discuri A&M. Deși mai târziu Janet nu a dorit să-i mai fie manager, recunoaște că tatăl ei e cel care a ajutat-o să-și găsească calea. Cântăreața nu neagă că disciplina a jucat un rol important în copilăria ei. ”Da, tata a fost cu certitudine un om căruia îi plăcea disciplina. Am avut parte de disciplină  toată  viața, dar cu toate acestea îi sunt recunoscătoare. Nu văd disciplina ca ceva negativ. Eu o văd ca pe ceva pozitiv. Legat de acuzația că ar fi o familie disfuncțională, Janet  declară:  ”Nu este acesta un lucru ce ține de familie, într-o  anumită  măsură? Toate familiile au problemele lor, dar cred că familia mea este mult mai apropiată decât altele.”

janety4Și-ar dori să fie mamă
   Deși a trecut de 40 de ani, Janet nu renunță la posibilitatea de a deveni mamă într-o zi. ”Da, la un moment dat mi-aș dori acest lucru. Dar eu consider că dacă Dumnezeu vrea ca eu să am copii, se va întâmpla și acest lucru. Nu intru în panică. Ar fi minunat, fără îndoială. Dar nu îl simt ca ceva esențial.”

Își va publica prima ei carte
    Janet a recunoscut că greutatea ei este fluctuantă. Se pare că a ținut dietă și a muncit la sală pentru următorul proiect ” tot un film regizat de Tyler Perry, în care joacă alături de Whoopi Goldberg și Macy Gray. În această toamnă urmează să-i fie publicată o carte ”’True You” – o autobiografie legată de problemele ei cu greutatea și încrederea în sine. ”E vorba de scăderea și creșterea în greutate. Oamenii mă întreabă tot timpul de partea legată de nutriție. Dar am vrut să vorbesc și despre copilăria mea și unele probleme de încredere în sine pe care le-am avut, așa că spun și niște glume despre aceste lucruri. Mi-aș fi dorit mult să am o astfel de carte în adolescența mea.”Se pare că în adolescență a fost complexată că era plinuță. ”Nu eram grasă dar eu așa credeam. Și asta vedeam și când mă uitam în oglindă. A fost ceva ce mi-a intrat în creier poate și pentru că eram în lumina reflectoarelor.”janet6Cu aproximativ 12 ani în urmă a început să exploreze aceste lucruri și alte probleme personale care-i distrugeau viața. ”În trecut îmi sprijineam întotdeauna prietenii, dar când venea vorba de problemele mele nu doream să aud nimic.”
    Albumul din 1997 – ”The Velvet Rope”- reprezintă călătoria ei de auto-cunoaștere pe care a început-o. ”A trebuit să învăț să mă plac, să mă accept așa cum sunt și încă continui acest proces. Acum sunt bine și am zile în care mă plac. Însă mai am de   muncit la următoarea etapă – să mă iubesc pe mine însămi.”

(Visited 38 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107