Jada Pinkett Smith:”Familia mea este pe primul loc

jada1Clanul Smith este o întreprindere de multe milioane de dolari.

Deși soțul ei, actorul Will   Smith,pare a fi „conducãtorul suprem”, doamna Smith e cea care conduce.

jada1

    Pentru multã lume e greu sã-ți imagineze cum ar fi sã aibã agenda actriței de 39 de ani:sã-l ducã pe fiul ei Jaden (13 ani) la repetiția pentru premiile Grammy, sã o însoțeascã pe fiica ei Willow (10 ani) la o întâlnire cu Justin Bieber pentru a discuta despre concertul în care va cânta în deschidere, o zi de joacã alãturi de copiii lui Michael Jackson sau sãrbãtorirea Paștelui cu familia Obama. Pe lângã toate acestea, Jada este producãtor- executiv și joacã în serialul „Haw- thoRNe” (în care interpreteazã o asistentã-țefã a unui spital), sezonul al treilea debutând la postul american TNT pe 14 iulie. Într-un interviu acordat revistei „Redbook”, femeia care se aflã la cârma micului ei imperiu de divertisment a vorbit despre avantajele și dezavantajele unei familii cunoscute din lumea showbizului și menținerea tuturor membrilor ei uniți și mai ales fericiți. Redbook:Poți spune cã le-ai fãcut pe toate ” ai scris, ai produs, ai jucat în filme și ai regizat. Ești autoare,muzicianã, filantroapã, și desigur, soție și mamã.

jada2

Care a fost prețul?

Jada Pinkett Smith:(Râzând) De fapt încerc sã decid în ce mã voi specializa. Încã nu sunt o specialistã, dar lucrul pe care mi-am concentrat toatã atenția în ultimul timp este familia mea ” copiii și soțul meu.
R:Cum ai ajuns în acest punct, în care ai decis cã familia este prioritatea numãrul 1 pentru tine?
JPS:A trebuit sã aleg. Credeți-mã, încã aș fi în turneu cu trupa mea Wicked Wisdom, filmând cât mai multe pelicule pe an sau implicatã în alte proiecte dacã nu aș fi avut familie. Dar am copii talentați care au și ei visele lor și știu cã trebuie sã-i sprijin.
R:A fost o alegere dificilã?
JPS:A fost cumplit. Când Jaden dãdea probe pentru producția „The Pursuit of Happyness”, trupa mea tocmai primise o ofertã pentru a apãrea în deschiderea concertelor Guns N’ Roses în Europa. Mi s-a pãrut incredibil. Dar aveam de ales între a fi star rock sau a sta alãturi de fiul meu pe platourile de filmare pentru a mã asigura cã este sãnãtos și fericit. Știm cu toții cum s-a terminat acea poveste!
R:Ai regrete?
JPS:Din punctul meu de vedere, ceea ce vei sacrifica este dragostea. Oferta Guns N’ Roses a fost un vis devenit realitate. Dar dragostea fiului meu e mult mai prețioasã. Când voi fi bãtrânã și cu pãrul alb, copiii mei vor rãmâne cei pentru care îmi voi face griji.
R:Ai fost vreodatã revoltatã cã tu ai fost cea care a trebuit sã facã acel sacrificiu?
JPS:Nu. Nu am fost niciodatã revoltatã pe Will sau pe copiii mei. Eu nu consider cã femeile trebuie sã facã un sacrificiu. Ai întotdeauna posibilitatea de a alege. Mamele bune fac tot felul de alegeri. Dacã iei o decizie care ar putea pãrea egoistã nu înseamnã cã ești o mamã rea. Jaden îmi spune deseori „Mami, poți sã cânți și tu. Și putem apãrea împreunã pe scenã.” Au fost cu mine în turneu cu trupa și au fost încântați.
R:Willow și Jaden înțeleg sacrificiul pe care l-ai fãcut?
JPS:Da. N-am crezut niciodatã cã voi avea douã ființe care mã iubesc atât de mult. Mama mi-a fost mai mult ca o sorã, deoarece m-a nãscut la 17 ani.  Așa cã nu mi-am putut imagina legãtura specialã pe care o voi avea cu copiii mei. Ei m-au învãțat atât de multe despre ceea ce iubirea și angajamentul înseamnã cu adevãrat. Și amândoi copiii au fãcut sacrificii la rândul lor, lãsându-mã sã fac lucrurile pe care le-am fãcut.  Acum e rândul lor, iar eu sunt alãturi de ei.
R:Cum reușești sã le impui orele de culcare când copiii sunt expuși la tot ceea ce au? Au și acum program de culcare?
jada3JPS:Bineînțeles. Îi oblig sã fie acasã și sã se culce la o anumitã orã. Iar dacã nu se comportã așa cum trebuie, existã consecințe. Fiul nostru Trey (copilul lui Will dintr-o cãsãtorie anterioarã) a împlinit 18 ani și i-am schimbat puțin programul. Are voie sã stea cu prietenii mai mult. Will a vrut sã menținã vechiul program, dar i-am spus cã practic Trey este deja un adult.
R:Îi pedepsețti pe copii atunci când încalcã regulile?
JPS:Dacã Willow face ceva rãu „ca de exemplu vorbește la telefon dupã ora 10 seara și știe cã nu are voie ” o întreb cum are de gând sã îndrepte aceastã situație. Iar ea îmi spune „Of mami, cred cã ar trebui sã mi se interzicã sã vorbesc la telefon timp de o sãptãmânã.” Îi spun atât lui Willow,cât și lui Jaden „Oamenii mai greșesc, dar ce poți face pentru a îndrepta acel lucru?”
 R:Când unele persoane comenteazã felul în care îți crești copiii „“ sau cum au sugerat unii, îi „exploatezi” te deranjeazã?
JPS-Îi înțeleg. Ei privesc dinafarã la ceva ce li se pare enorm și periculos. Am și eu momentele mele în care sunt mai degrabã frustratã decât  supãratã. Dar mai știu cã realitatea noastrã este una pe care oamenii nu și-o pot imagina și nu e nimic rãu în asta. Iar de-ar fi sã li se întâmple ceva copiilor mei, le dau tuturor celor care mã judecã dreptul sã mã ardã pe rug. Atunci o voi merita!
R:Le-ai explicat vreodatã lui Jaden și lui Willow cã viața lor nu e la fel ca a altor copii?
JPS:Sã vã spun de ce îmi este mai fricã? Sã creascã ca mine, într-o casã în care se consumau droguri și într-un cartier în care oamenii se împușcau în fiecare zi. Hollywood
nici nu se poate compara cu asta! Dintre a-mi crește copiii pe strãzile din Baltimore „unde am trãit eu ” sau în Philadelphia „unde a crescut Will „aleg Los Angeles. Încã mã deranjeazã faptul cã sunt parte a unui univers care nu este în totalitate real, dar ține de mine și de soțul meu sã-i învãțãm ce e real și ce nu e.
R:Ce se întâmplã când tu și Will nu sunteți de acord cu ceea ce e bine pentru copii?Cine câstigã?
JPS:Suntem pe aceeați lungime de undã când vine vorba de disciplinã. Neînțelegerile noastre sunt de cele mai multe ori legate de Trey. Sunt mai indulgentã cu el deorece îi sunt mamã vitregã și simt cã datoria mea este sã-l iubesc și nu vreau sã se îndoiascã vreodatã de acest lucru. Am avut o neînțelegere cu Will când Jaden filma în China pentru producția „The Karate Kid”. Fiul meu era obosit. Eu vroiam sã opreascã filmãrile, dar
Will a vrut sã mai continue mãcar o orã. Când vine vorba de copiii mei, dacã spun cã s-a terminat atunci așa e. Filmãrile au fost dificile și pentru noi, dar am avut multe de învãțat.
R:Care a fost una dintre vocile negative din tine peste care a trebuit sã treci?
JPS:Consideram cã nu eram frumoasã, pentru cã nimeni nu mi-a spus asta în adolescențã. Tom Cruise a fost cel care m-a învãțat cum sã scap de aceastã neîncredere și sã accept un compliment. Mi-a spus „De fiecare datã când îți fac un compliment tu îl respingi. Trebuie sã te oprești. Spune doar mulțumesc”.
R:Cum reușești sã transformi ceva negativ într-un lucru pozitiv?
jada4JPS:Am avut parte de multã suferințã și nu vreau sã-mi trãiesc astfel viața. A fost o perioadã când eram înconjuratã de droguri și alcool. Am fost pe marginea prãpastiei. Dar atunci a apãrut Will. (Cei doi s-au cunoscut la începutul anilor ’90). Am știut întotdeauna cã existã o viațã mai bunã pentru mine, dar n-am știut dacã eram dispusã sã fac cãlãtoria pentru a ajunge la ea. Când a apãrut Will am avut motivația necesarã.
R:Pari o persoanã raționalã și cumpãtatã. Nu ai și tu momente în care te enervezi și-ți vine sã înjuri pe cineva?
JPS:Ba da. Mã enervez de multe ori, dar știu cã înjuratul nu va îndrepta lucrurile, deși aș  vrea s-o fac. Uneori, când sunt supãratã pe copii îl sun pe Will și mã descarc.
R:Ce consideri cã ar trebui sã facã orice femeie pentru ea însãși?
JPS:Mi-aț dori sã știu și eu. Pot sã vã spun de ce am eu nevoie. Chiar dacã e vorba doar de 30 minute pe zi sau în week-end, le spun copiilor „Nu mã cãutați pentru cã mami are acum nevoie de timp pentru ea”. Fã orice te învioreazã. Ar putea fi o lecție de gãtit, un cocktail cu prietenele sau timp petrecut cu iubitul. Cu toate avem momente când rãmânem fãrã vlagã deoarece am dat totul celor dragi. Toatã lumea are nevoie de timp pentru a-ți reface plinul.

(Visited 55 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107