Înlocuitori ingrediente – soluţia perfectă în bucătărie atunci când îţi lipseşte ceva

înlocuitori ingrediente

Din diverse motive, se întâmplă să lipsească un ingredient de care este nevoie într-o reţetă. Poate că nu mai ai timp să mergi la magazin sau a intervenit ceva. Însă, ceea ce trebuie să ştii este că nu trebuie să te resemnezi şi să găteşti altceva. Există înlocuitori ingrediente pe care le poţi folosi şi să găteşti reţeta pe care o doreşti.

Ce să foloseşti în loc de ouă?

înlocuitpri ingrediente

În diverse preparate culinare, ouăle joacă un rol deosebit de important. Reprezintă baza pentru prăjituri sau diverse tipuri de aluaturi. Oul face aluatul să crească, este utilizat în diverse creme pentru prăjituri, tocătură de carne, budinci şi alte preparate coapte. Pentru a putea realiza anumite preparate şi fără ouă nu aveţi nevoie decât de o linguriţă de seminţe de in măcinate la care se adaugă 3 linguriţe de apă. Amestecul se lasă până se îngroaşă.

Ouăle pot să fie înlocuite şi de două linguri de amidon de porumb sau amidon de cartofi.  Acestea se potrivesc foarte bine în creme şi pireuri. În aluaturi dulci puteţi folosi drept înlocuitori ingrediente bananele. În funcţie de preparat poate să fie înlocuit şi de 1/2 de avocado, două linguri de tahini, două linguri de unt de arahide, două linguri de pesmet sau două linguri de drojdie nutriţională (diferită de cea utilizată pentru maia).

De asemenea, zeama în care a fost fiert năutul, bătută bine cu telul ,,produce” un veritabil albuş de ou vegetal, care are aceleaşi proprietăţi ca cel autentic.

Dar dacă rămâi fără lapte ce înlocuitori ingrediente foloseşti?

înlocuitori ingrediente

Aici posibilităţile sunt variate. Se poate folosi orice tip de lapte vegetal de la cel de soia până la cel de migdale sau nucă de cocos. Însă cea mai bună soluţie rămâne laptele de migdale. Pentru a obţine un înlocuitor bun pentru lapte, aveţi nevoie de:

  • o cană de migdale
  • 1/2 linguriţă sare de mare
  • 3 căni de apă

Migdalele se lasă să se hidrateze în prealabil timp de 20 de ore. Apoi, într-un blender se mixează migdalele cu cele 3 căni de apă. Rezultatul obţinut se amestecă cu sare şi se foloseşte imediat.

Înlocuitori ingrediente pentru brânză

înlocuitori ingrediente

Tofu este evident răspunsul tuturor atunci când vine vorba despre înlocuirea brânzei cu altceva. În schimb, mai ales dacă faceţi paste, o alegere inspirată este drojdia nutritivă. Are o aromă naturală de brânză şi merge foarte bine la piureurile de conopidă şi cartofi.

Ce poţi folosi în loc de gelatină?

Magazinele naturiste sunt locul de unde puteţi achiziţiona igrediente perfecte care să înlocuiască gelatina. Acestea sunt caragenanul, agar-agar şi pectina de fructe. În locul mult prea clasicei gelatine, în mod clar toate vor avea un gust mai bun şi vor salva situaţia. Mai ales dacă nu aveţi obiceiul să folosiţi gelatină pentru diverse preparate sunt cea mai bună soluţie.

Cu ce înlocuieşti laptele bătut?

Trucul este foarte simplu. Combină o lingură de oţet alb cu o cană de lapte de soia sau de migdale. Merge foarte bine şi laptele de nucă de cocos sau lapte de orez. Va rezulta un înlocuitor foarte gustos şi veţi putea să îl folosiţi la toate preparatele dorite.

Cu siguranţă lista de înlocuitori ingrediente nu se rezumă numai la atât. Chiar vă încurajăm să ne spuneţi ce am mai putea adăuga la această listă. Astfel vom putea obţine împreună cel mai util ghid de înlocuitori ingrediente.

(Visited 142 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107