Îngrijirea tenului fumătoarelor

ten-fumatoareO femeie care fumează va prezenta mai multe probleme ale tenului decât o nefumătoare, iar îngrijirea trebuie să fie mai profundă și mai profesionistă.

Tenul unei femei care fumează devine în timp tern, obosit și cu riduri care apar mai devreme decât în cazul celorlalte femei.

ten-fumatoare

 Cauza principală este lipsa de oxigen, adusă de fumul de țigară, care are un efect vasoconstrictor asupra vaselor de sânge. Astfel, acestea se contractă, circulația devine mai greoaie, iar epiderma își pierde din elasticitate și din aspectul sănătos. Nicotina, la care se adaugă gazele toxice, alcaloizii, gudronul, amoniacul și chiar și temperatura ridicată la care arde țigara sunt factori care dăunează foarte mult sănătății tenului. Dacă persoana în cauză nu poate renunța la fumat, trebuie urmate o serie de reguli de îngrijire adecvată a tenului care să repare efectele acestui viciu asupra pielii.

Iată ce trebuie să faci dacă ești fumătoare și vrei să ai un ten frumos și sănătos: Folosește creme care au în componența lor vitamina C, deoarece fumatul îți reduce considerabil din cantitatea acestei vitamine care ar trebui să existe în organism pentru o funcționare normală. Vitamina C îți va repara țesutul conjunctiv și va proteja mai bine epiderma.

O fumătoare va avea mai repede riduri în zona gurii, iar buzele se vor subția în timp. De aceea, folosește pentru această zonă o cremă care stimulează producerea de colagen și îți oferă o hidratare puternică. Dacă ai peste 30 de ani, urmează un tratament anti-îmbătrânire, deoarece pielea ta are nevoie de o înnoire celulară mai rapidă și mai profundă decât ar avea nevoie tenul unei persoane mai tinere. În ceea ce privește machiajul,crema hidratantă, care este obligatorie, trebuie însoțită neapărat de o bază de machiaj care ajută la luminarea tenului, care apare tern și cu o tendință de gălbui.

Cearcănele sunt o mare problemă, deoarece sunt mult mai evidențiate decât în cazul unei persoane care nu fumează. Folosește un anticearcăn puțin mai deschis decât nuanța pielii tale, pentru a-ți deschide la culoare respectiva zonă. Întinde bine anticearcănul până intră în componența pielii, fără a-l lăsa să se adune. Pentru o curățare în profunzime, apelează la un peeling, fie acasa, fie la un specialist.

Nu uita însă de particularitățile fiecărui ten: dacă este acneic, gras, uscat sau mixt. Astfel, la îngrijirea cu care ți-ai obișnuit deja tenul, folosește și aceste sfaturi. În cazul în care problemele sunt mai serioase, apelează la un dermatolog.

(Visited 50 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107