Ingrediente pe care să nu le combini niciodată pentru a avea o piele sănătoasă

piele sănătoasă

Produsele cosmetice în mod clar fac parte din viața oricărei femei. Acestea pot să fie un ajutor de nădejde pentru a păstra un aspect fresh și sănătos. Încă de la primele ore ale dimineții. Creme, deodorante, loțiuni de corp, toate sunt utilizate pentru a avea o piele sănătoasă și care să arate bine.  Mai ales atunci când razele UV, viața agitată și fatorii externi sunt cele la care ne expunem zilnic și care pot răni pielea foarte sensibilă.

Deși ați putea crede că a utiliza cât mai multe produse cosmetice este rețeta perfectă pentru a combate aceste probleme, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să ne oprim dacă dorim să avem o piele sănătoasă.

Anumite substanțe pe care le conțin produsele cosmetice pot să fie dăunătoare dacă le combinați cu altele.  Acizii alfa hidroxi și acizii beta hidroxi deși sunt benefice pentru piele pot fi nocive dacă le combinați.

Pentru o piele sănătoasă aflați în rândurile de mai jos, care sunt cele mai neinspirate combinații.

piele sănătoasă

Vitamina C + retinol (vitamina A)

Aceste două substanțe aduc beneficii însă numai pentru anumite tipuri de piele. De exemplu, produsele care au în componența lor vitamina C sunt indicate unui pH al pielii mai mic de 3,5. Pe de altă parte, retinolul este indicat pielii cu un pH de 5-5,6. Specialiștii recomandă să nu folosiți niciodată aceste două produse combinate. În schimb, puteți să le utilizați pe cele cu vitamina C dimineața iar pe cele cu retinol seara. Astfel vă veți putea bucura de o piele sănătoasă și bine îngrijită fără să aveți necazuri din cauza efectelor adverse care ar putea apărea.

Pentru o piele sănătoasă evitați combinația acizi alfa și beta hidroxi + retinol

Atunci când toate aceste substanțe sunt folosite împreună pot apărea o serie de efecte adverse precum uscarea excesivă a pielii, roșeață sau iritație. Acizii alfa și beta hidroxi sunt folosiți de obicei pentru exfolierea stratului superior al pielii. Retinolul este utilizat pentru tratarea acneei și pentru diminuarea petelor, a liniilor fine și a ridurilor. Acesta este și motivul principal pentru care nu ar trebui să le combinați.

Peroxid de benzoil + retinol

Dacă utilizați aceste substanțe combinate nu veți avea parte de nici un beneficiu. Este foarte important să le folosiți separat pentru a vă putea bucura de tot ceea ce oferă aceste produse. Specialiștii recomandă ca pentru o piele sănătoasă să evitați utilizarea lor combinată, astfel încât să nu se anuleze efectele reciproc. Persoanele care au avut parte de o exfoliere chimică sau de o intervenție cu laser trebuie să evite folosirea produselor pe bază de retinol.

O piele sănătoasă și care nu creează probleme începe cu grija pe care o acordați pielii dumneavoastră. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să vă alegeți cu grijă produsele cosmetice pentru întrega zi. Utilizându-le în conformitate cu recomandările specialiștilor vă veți putea bucura de o piele radiantă, frumoasă, sănătoasă și, cu siguranță nu veți avea nevoie de intervenții medicale pentru a se remedia problemele. așadar, pentru a vă menține frumusețea țineți cont de aceste câteva recomandări.

(Visited 89 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107