Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare

set_solnita-borcan_condimente.Ingredient pentru reducerea poftei de mâncare, introdus în alimentele de tip fast food Cercetătorii cred că acest ingredient minune ar putea să ajute persoanele care ţin dietă să se limiteze la mici porţii din alimentele bogate în grăsimi şi zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea, informează dailymail.co.uk.

Ingredientul, care se găseşte în mod natural în majoritatea plantelor, seminţelor şi cerealelor, poate fi adăugat în orice aliment bogat în grăsimi şi zaharuri, putând combate senzaţia de foame timp de până la 12 ore.

Este vorba de lipidele care se găsesc în părţile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate în fotosinteză. Acestea se găsesc în ovăz, grâu şi seminţe comune.

Compusul acţionează prin „învelirea grăsimii” înainte de digerare, astfel încât enzimele care o descompun lucrează mai lent ca de obicei. Acest fenomen semnalizează creierului că stomacul este plin, chiar dacă acesta este doar pe jumătate plin.

set_solnita-borcan_condimente.

Experţii de la Institute of Food Research din Norwich, care urmează să testeze produsul pe subiecţi umani, speră ca peste câţiva ani să lucreze cu producătorii alimentari la dezvoltarea acestui supliment. Însă cercetătorii cred că aceştia vor fi reticenţi la idee, pentru că oamenii ar cumpăra cantităţi mai mici din produsele lor.

„Testele au demonstrat că, în laborator, când izolăm lipidele, acestea pot elimina pofta de mâncare. Teoretic, acestea ar putea fi adăugate în orice produs care conţine grăsime”, a indicat coordonatorul proiectului, profesorul Peter Wilde.

Pe piaţă există deja câteva produse care reduc senzaţia de foame, potrivit producătorilor lor. Este vorba mai ales de alimente pe bază de fibre care se găsesc în grâul integral.

 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107