Infuzia de nuc, leac în tratarea unghiilor purulente de la mâini și picioare

nuca1Nucul, numit în popor și nucar sau nuc-costeliv, înflorește de regulă în luna mai încă înaintea formării și apariției frunzelor. Frunzele proaspete se adună începând cu luna iunie, nucile verzi pot fi culese încă de timpuriu. Pentru a le folosi în anumite proceduri de tratament, cojile verzi de nucă se recoltează puțin înainte de a se coace și de a deveni maro. La rândul lor fructele coapte se adună în septembrie.

infuzia de nuc

nuca1

Infuzia de nuc, leac în tratarea unghiilor purulente de la mâini și picioare. Nucul, numit în popor şi nucar sau nuc-costeliv, înfloreşte de regulă în luna mai încă înaintea formării şi apariţiei frunzelor.

Frunzele proaspete se adună începând cu luna iunie, nucile verzi pot fi culese încă de timpuriu. Pentru a le folosi în anumite proceduri de tratament, cojile verzi de nucă se recoltează puţin înainte de a se coace şi de a deveni maro. La rândul lor fructele coapte se adună în septembrie.

 

Indicaţii terapeutice – Infuzia de nuc
Ceaiul din frunze de nuc reprezintă un mijloc eficient în ameliorarea sau chiar tratarea tulburărilor digestive, deci în constipaţie şi în lipsa poftei de mâncare, precum şi în curăţirea sângelui. De asemenea el se întrebuinţează cu bune rezultate în tratamentul diabetului şi contra icterului. O infuzie de frunze de nuc ca adaos la baie este bună contra scrofulozei şi a rahitismului, contra osteoporozei, a unghiilor purulente de la mâini şi de la picioare. Eczemele capului la nou născut se pot trata cu ceai de frunze verzi de nuc. nuc2Spălăturile, respectiv băile cu acest adaos ajută în acnee, erupţii purulente, transpiraţia picioarelor şi leucoree.

Frunzele de nuc, ideale împotriva căderii părului – Infuzia de nuc
Se clăteşte gura cu această infuzie în caz de stomatită ulceroasă, afecţiuni ale gingiei, gâtului şi laringelui. O infuzie concentrată din frunze de nuc adăugată la apa de baie vindecă degerăturile.

Şi în cazul căderii masive a părului se pot obţine rezultate bune prin masarea pielii capului cu acest lichid. El este un produs natural excelent şi împotriva păduchilor de cap.

Frunzele proaspete alungă şi alte insecte nedorite cum ar fi moliile. Pentru aceasta se pot pun câteva frunze în spaţiile închise. Infuzia din frunze de nuc poate fi folosită la spălarea părului (mai ales brunet) care va deveni mai strălucitor, cu o nuanţă de roşcat.

Din nuci verzi culese pe la mijlocul lunii iunie (nucile trebuie să poată fi înţepate uşor), se poate prepara o tinctură de nuci care are efect asupra tractului gastro-intestinal înlăturând hipotonia stomacală şi colita de putrefacţie.

(Visited 102 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107