Importanta medicinei traditionale

Cred că majoritate doamnelor care utilizează internetul, au găsit cel puţin un articol de-a lungul timpului care le promitea rezultate uimitoare asupra sănătăţii şi corpului lor cu eforturi minime sau prin tehnici neatestate din punct de vedere medical/ştiinţific.

Având în vedere că în ziua de azi, absolut oricine poate face bani de pe urma persoanelor naive care cred tot ce citesc, trebuie neapărat să învăţăm cum să ne ferim de ştirile false.

Primul caz care m-a făcut să fiu atentă la ştirile pe care le citesc şi le cred, a fost cazul Angelicai.

Angelica era o mama tânăra din Cluj care acum doi ani a aflat că are cancer mamar. În toamna anului 2015 ea a cerut ajutor pe forumul  Nouă Medicină Germanică unde a fost îndrumată de ,,specialişti,, să caute doar metode alternative pentru a se vindeca de cancer. Angelica a refuzat aproape până în ultimul moment tratamentul cu raze sau cu ultrasunete (tratament recomandat de toţi medicii specialişti), crezând cu tărie că vindecarea se poate face pe cai naturale.

Angelica, datorită ,,medicilor,, de pe forumul Nouă Medicină Germanică a decedat anul trecut în iarnă, nu înainte de a îmbogăţi nişte oameni care au grăbit procesul morţii prin informaţii neverificate.

Acest caz de naivitate în faţa bolii ridică un mare semn de exclamare cu privire la informaţiile eronate cu care este plin internetul şi pe care, uneori ajungem să le credem.  Sunt convinsă că multe dintre noi am utilizat cel puţin o dată metode alternative privind vindecarea sau înfrumuseţarea personală.

Atunci  când înfruntăm în viaţă dificultăţi de ordin medical, toţi suntem dispusi să facem sacrificii de orice fel pentru a ne  vindeca.  Acest aspect este unul perfect normal şi de înţeles, toţi dorim o însănătoşire rapidă şi pe termen lung, important este ce alegem.

Să nu uităm că în orice lucru este nevoie de măsură. Orice fel de reacţie trebuie să pornească de la cunoaştere şi nu de la o revoltă emoţională, iar cunoaşterea înseamnă competenţă şi experienţă în domeniul de interes. Ori dacă vorbim de un domeniu special, este nevoie de o voce autorizată în acel domeniu şi nu de una care chiar dacă are titluri academice într-o altă sfera, îşi permite să vorbească despre subiecte din domeniul în care nu activează.

În momentul în care alegem diferite metode neconsacrate şi netestate pentru a ne face bine, se pot ivi probleme mai grave decât diagnosticul iniţial (cazul Angelica).  Când vorbesc de metode neconsacrate includ: homeopatia, leacurile babaesti, ezoterismul, religia, tratamente complementare/alternative celor consecrate. Iluzia că ne putem videca folosind doar aceste metode, ne poate ajuta din punct de vedere moral, dar cu siguranţă nu vor înlătura cauza problemei sau boala în sine.  Dacă simţim totuşi că avem nevoie de mai mult ajutor, putem apela şi la metodele alternative dacă sunt neapărat însoţite de cele testate.

Medicina aşa cum o ştim astăzi, este cam unica garanţie a vindecării fiecaria dintre noi. Acolo unde mii de ani metodele neconsacrate au dat greş, medicina a făcut progrese testate spectaculoase sporind calitatea vieţii şi a speranţei de viaţă.

Autor: Masha Adriana

(Visited 67 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107