Implicarea soţului in casnicie

Implicarea soţului in casnicie

Implicarea soţului in casnicie

Multe femei duc o luptă constantă cu soțul lor pentru ca el să se implice mai mult în treburile gospodărești. Uneori pare o luptă pierdută din start deși amândoi muncesc cot la cot pentru a asigura bunăstarea familiei. Treburile gospodărești cad mai mereu în sarcina femeii  iar timpul petrecut pentru ea însăși este unul limitat sau chiar inexistent.

 

Adoptarea comportamentului sănătos în relația de cuplu – Implicarea soţului in casnicie

 

Această disproporție a sarcinilor afectează femeia și la un moment dat devine atât de supărătoare încât este imposibil să nu existe certuri pe această temă. Mai demult era un banc pe net ,,dacă am spus că vei repara acel lucru asta nu înseamnă că trebuie să îmi aduci aminte din 6 în 6 luni”.

Totuși, dincolo de glumă sau inevitabile exagerări, situația poate deveni dramatică uneori. Atât de tare afectează încât în multe cazuri s-a ajuns și la divorț pe această temă. Astfel se ajunge la reproșuri și la certuri care o dată cu trecerea timpului devin din ce în ce mai dese.

Pentru a evita astfel de situații, psihologii au ajuns la o concluzie interesantă. Soțul nu s-a mai simțit implicat în viața de familie de un timp foarte îndelungat iar la un moment dat a renuțat pentru că simțea că dacă ea se descurcă singură așa cum afirmă nu are nevoie de el.

Chiar dacă te descurci singură cu multe lucruri nu trebuie să uiți că sunteți doi iar el este la fel de capabil ca și tine să rezolve treburile casnice. Implică-l. Spălați vasele împreună, el le șterge și pune la loc iar tu le speli iar la final vă puteți recompensa cu desertul preferat și un film bun.

Sunt multe căi prin care îl poți implica și pe el. Și chiar dacă deja lucrurile au început să degenereze ai grijă să îi spui pe un ton cât mai calm.

Dacă simți că pe moment îți vine să îl ridici cu forța de pe canapea și să îi pui aspiratorul în brațe, astfel de reacții impulsive mai mult îl vor scoate din pepeni și îl vor determina să iasă la o bere cu băieții decât să stea cu tine acasă.

 

 

Atitudinea potrivită poate salva căsnicia – Implicarea soţului in casnicie

 

Desigur, ție nu ți se pare corect nici să dai dovadă de înțelegere în timp ce el se poartă ca un copil mare.

Pentru ca el să coopereze trebuie să faceți lucrurile împreună în mod firesc fără să fie nevoie să îl împingi de la spate.

Motivează-l, fă-l să se simtă fericit și că face parte din aceeași familie cu tine.

Nu îi ucide dorința de a se implica prin a afirma în mod constant că nu ai nevoie de ajutorul lui.

Dacă problema persistă în ciuda metodelor pe care le aplici pentru a-l convinge să se implice atunci poți vorbi cu un psiholog care să te ajute să pui degetul pe rană.

Totuși, pentru a avea succes trebuie să renunți la atitudinea ta de șef și arată-i că îl respecți.

De asemenea, oferă-i sprijin și vei vedea că eforturile tale vor fi răsplătite.

(Visited 44 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107