Iepure la ceaun

Pentru că e toamnă şi sezonul de vânatoare stă sa înceapă, ne-am gândit să vă arătăm cum se pregăteste un iepure la ceaun.

Noi am folosit un iepure de câmp, care a fost vănat în sezonul trecut, dar bineînţeles că dvs. puteţi să folosiţi şi un iepure de casa.

În loc de ceaun, noi am folosit o tigaie de fontă, peste care am pus un capac.

La această reţeta de iepure la ceaun vom folosi, vin alb demisec, legume şi mirodenii. Este metoda principală de gătire pentru iepure la ceaun care se face simplu, dacă aveţi rabdare şi urmaţi toţi paşii, garantat vă va ieşi o mâncare gustoaşă şi foarte savuroasă.

La final vă veţi delecta cu un iepure fraged, aromat si gustos şi cu siguranţă invitaţii de la masă, vă vor felicita pentru acest gust desăvârşit.

Puteţi sa îl serviţi cu o garnitură de orez, macaroane, mămăliguţă si murături, ori cu orice garnitură vă este pe plac.

Ingrediente ;

  • Carne de iepure 1,5 – 2 kg
  • Vin alb, demisec 200 – 250 ml
  • Ulei de masline 150 ml
  • Ciuperci 100 gr.
  • Morcovi 1-2 bucaţi
  • Ceapa rosie 4-5 bucaţi
  • Ienupar 10 boabe
  • Frunza de dafin 4-5 foi
  • Piper 1 linguriţa
  • Sare 1 lingură
  • Usturoi 4-5 caţei.

După cum bine ştiti lista de condimente poate să fie adaptată gustului vostru. Nouă aşa ne-a placut dar voi puteţi sa folosiţi ce vă place.

Mod de preparare iepure la ceaun;

  1. Spălam bine carnea de iepure, o porţionăm şi apoi o tamponăm cu prosop de hârtie.
  2. Într-un ceaun de fontă sau oală cu fund gros ori tigaie de fontă, încingeţi bine uleiul iar când aceste este bine inchins, adăugaţi carnea de iepure.
  3. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi timp de 15-20 minute sa se prajească pe toate parţile.
  4. Apoi adaugaţi boabele de inupăr si frunza de dafin şi lăsaţi din nou să se prăjeasca 10 minute.
  5. Adăugati apoi sarea si mai lăsaţi cu capac alte 5-10 minute
  6. Adăugaţi vinul alb si lăsaţi să fiearba cu capac 10 minute iar dupa ce carnea este rumenită adaugati ceapa tăiată bucati si morcovul cubuleţe. Daca mai e nevoie, adăugati puţin vin.
  7. Dupa 20 min adaugati si cupercile si lăsati cu capac ca să se patrunda bine. În 10 minute totul trebuie sa fie gata.
  8. Luaţi preparatul de pe foc şi lăsaţi circa 10-15 minute să se odihnească.

Îl puteţi servi cu orice garnitura preferaţi.

Poftă bună!

(Visited 11 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.