Caju-Fructul care alunga migrenele

cajuCaju este un fruct exotic asemănător la gust cu fisticul. El poate fi consumat ca atare sau adăugat în unele preparate culinare si este o importantă sursă de energie datorită procentului ridicat în grăsimi (42,2%) si proteine (17,5%). Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu apreciază efectul magneziului (270 mg la 100 g), care reduce tensiunea arterială, intensitatea migrenelor si problemele respiratorii, si al fosforului (375 mg la 100 g) benefic pentru oase si dinti.

Dovlecei umpluţi cu orez si caju

Timp de preparare: o oră

Calorii: 380/portia

caju

Caju-Fructul care alunga migrenele. Caju este un fruct exotic asemănător la gust cu fisticul. El poate fi consumat ca atare sau adăugat în unele preparate culinare si este o importantă sursă de energie datorită procentului ridicat în grăsimi (42,2%) si proteine (17,5%).

Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu apreciază efectul magneziului (270 mg la 100 g), care reduce tensiunea arterială, intensitatea migrenelor si problemele respiratorii, si al fosforului (375 mg la 100 g) benefic pentru oase si dinti.

Dovlecei umpluţi cu orez si caju

Timp de preparare: o oră

Calorii: 380/portia

 

Ingrediente:

– 500 g rosii si ardei, 250 g orez, 6 linguri ulei de măsline, 50 g fructe caju crude, 1 kg dovlecei, 5 g cimbru, 3 cepe, 2 legături pătrunjel si mărar.

Preparare:

Curăţăm ardeii, rosiile si ceapa si le ţinem cubulete. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tăiem în bucăţi de 8 cm lungime. Punem orezul la fiert în apă cu putin ulei. După 15 minute adăugăm zarzavatul, caju, verdeata tăiată mărunt si le mai fierbem 10 minute.

Umplem dovleceii cu această compozitie si-i punem la foc potrivit în cuptor. Se servesc calzi, cu iaurt.

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.