Forma unghiilor-trend toamna 2012 sau preferinte?

Forma unghiilor este unicã, la fel cum sunt si amprentele – unice pentru fiecare persoanã.
Într-adevãr pot exista unele asemãnãri între unghiile noastre si unghiile altor persoane, însã ele tot unice rãmân (forma, mãrimea, grosimea, bombãtura, toate aceste elemente diferãde la o persoanã la alta).

trendul unghiilor 2012

Forma unghiilor este unicã, la fel cum sunt si amprentele – unice pentru fiecare persoanã.
Într-adevãr pot exista unele asemãnãri între unghiile noastre si unghiile altor persoane, însã ele tot unice rãmân (forma, mãrimea, grosimea, bombãtura, toate aceste elemente diferãde la o persoanã la alta).

Forma unghiilor este o chestiune de preferintã si stil personal, însã atunci când ne hotãrâm forma este bine sã tinem cotrendul unghiilor 2012

nt de unele aspecte, la fel cum tinem cont de constructiasi anatomia noastrã atunci când ne alegem îmbrãcãmintea.

Si în cazul unghiilor, doar anumite forme si doar unele culori ne avantajeazã.
Pãrtile esentiale de care este bine sã tinem cont atunci când cãutãm forma corespunzãtoare a unghiilor sunt; patul unghiei (locul peste care creste unghia), si lunula (luna), parteaalbã asemãnãtoare cu o semilunã, ce se regãseste la baza unghiei. Patul unghiei, denumit si lama cornoasã, poate fi lung sau mai scurt, lat sau mai îngust. Acest pat reprezintã partea cãrnoasã de sub unghie, care de fapt sustine unghia la marginea liberã exterioarã (vârful unghiei) si poate avea diferite forme, în functie de anatomia degetului fiecãrei persoane; ovalã, rotundã, pãtratã.

 
Lunula unghiei putem spune cã este la fel de importantã atunci când alegem forma unghiei.
Aceastã lunulã este partea ce delimiteazã rãdãcina unghiei de corpul unghiei (lama cornoasã).
În cazul ei, trebuie sã fim atente în mod special la marginea acoperitã de cuticulã, linia aceasta fiind cea care trebuie analizatã si armonizatã cu forma unghiei si care poate fi de asemenea ovalã, rotundã sau pãtratã.
Forma unghiilor în functie de lunula si patul unghiei.
La alegerea formei în functie de cele douã elemente de mai sus, regula de care trebuie sã tinem cont este simplã; dacã lunula unghiei este rotunjitã, atunci si vârful trebuie rotunjit, iar dacã lunula unghiei este pãtratã este recomandat sã pilim si unghiile într-o formã pãtrãtoasã.
Dacã patul unghiei are o formã latã si scurtã este bine sã optãm pentru unghii pãtrate, dar mentinând forma rotunjitã a marginilor, pentru a nu da un aspect “butucãnos”. Dacã patul unghiei este oval (cele mai norocoase dintre noi) se recomandã o formã ovalã la vârf, dar se potrives te orice formã si lungime. Dacã patul unghiei este lung si îngust este de preferat o formã usor rotunjitã a ughiei pe margini si platã în vârf.
Dacã lunula este mai ascutitã si patul unghiei este mai lunguiet, la fel este bine sã se dea o formã alungitã si ascutitã unghiei.
Dacã lunula este de formã rotundã unghiile se vor rotunji, urmând modelul lunulei, sau se poate alege si o formã pãtratã, rotunjitã la colturi. Dacã lunula are o formã pãtratã, forma unghiei se recomandã tot pãtratã, cu colturile doar usor rotunjite, iar lungimea se alege proport ional cu lungimea pe care o are patul unghiei.
Dacã lunula este rotunjitã la margini (oval-ascutitã) se poate alege cu încredere o formã pãtratã si usor rotunjitã spre margine (ovalpãtrãt oasã) sau chiar usor oval-ascut itã, iar daca lunula este foarte platã se recomandã o formã ascutitã.
Existã patru tipuri principale de formã a unghiilor; rotunde, ovalalungite (ascutite), oval-pãtrate si pãtrate. Fiecare dintre aceste forme se potrivesc pentru o anumitã anatomie a degetului, dar despre acestea vom vorbi in numerele urmatoare.

(Visited 114 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107