Filmele pentru cei mici… dar si mari

copii-si-televizorul

Arta cinematografica este una din cele mai complexe forme de arta, asta in primul rand si datorita faptului ca in prezent, tehnologia este atat de avansata incat pot fi create adevarate lumi imaginare cu personaje fantastice, iar luptele si faptele sunt de-a dreptul eroice, sau inspaimantatoare, iar efectele speciale sunt atat de reale incat iti trec fiorii pe coloana cand vreun personaj este decapitat… In prezent exista foarte multi parinti ce le permit celor mici, cu varsta de sub 12 ani sa priveasca filme si programe TV care nu numai ca sunt total inafara ariei permise pentru minori, dar sunt si extrem de periculoase, sporesc agresivitatea copiilor pentru mintea si imaginatia unui copil.

Evident, exista si productii sau lungmetraje destinate celor mici, insa si aici exista cateva capcane sa le spunem asa, capcane ce uneori sunt greu de gasit chiar si pentru adulti. Mari case de productii cum ar fi Pixar, Disney, 20th Century Fox, Marvel, DC Comics si nu numai, ofera pe langa filmele destinate publicului adult si productii pentru cei mici. Evident unele animatii sunt atat de reusite incat chiar si cei mari se bucura de ele asa cum este si cazul animatiei Inside Out sau Up, productii ce se afla in topul preferintelor chiar si in cazul parintilor.

Capcanele din animatiile pentru copii sunt unele atat de subtile incat este greu chiar si pentru un adult sa le depisteze. De la glumele cu nuanta sexuala din animatia Shrek pana la idea ca sentimentul de bucurie este dat doar de ceva ce se afla in mintea ta, toate acestea se regasesc in scene sau in scriptul peliculei.

Rasete, personaje de basm dar si curiozitate

O categorie aparte a filmelor de animatie destinate celor mici apartine studiourilor Disney. Lider mondial fara discutie in productia de lungmetraje animate, acestea ofera animatiilor dar si personajelor o caldura aparte, si chiar si in cazul personajelor malefice (Rasputin – Anastasia, Hades – Hercule) au reusit sa adauge trasaturi care sa aduca zambetul pe buze. Bine inteles, acum ne referim mai mult la vechile productii, pana in anul 2005. Animatiile moderne ale acestor studiouri au intrat mai mult pe o latura mai complexa, personajele sunt mult mai bine contruite si au sentimente mult mai complexe. Vorbim deci de o maturizare a acestora dar si a povestilor in care personajele Disney joaca.

Filmele pentru cei mici – Copiilor le plac sa rada, daca se poate sa rada toata ziua e perfect. Deci daca doriti sa ii duceti la un film sau sa priviti un film cu cei mici, alegeti o animatie, sau comedie cat mai hazlie si cu personaje amuzante (Alladin ar fi o animatie amuzanta sau o comedie de sezon, How The Grinch Stole Christmas). Bine inteles, odata ce cel mic mai urca in varsta, dupa 7 – 8 ani, deja va puteti orienta la filme mai complexe, cum ar fi How To Train Your Dragon , Kung Fu Panda, Tangled, Frozen 2, Moana, Aventura in natura, Obelea de catel, Playmobil etc…

Ca si reper general in alegerea unor filme pentru cei mici trebuie sa va axati pe ideea de a cauta o productie ce sa starneasca curioziatea, sa ofere un mesaj constructiv si benefic dar si care sa hraneasca imaginatia intr-un mod benefic.

(Visited 210 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107