Femeile îşi petrec, în medie, 10 ani din viaţă ţinând cură de slăbire

cura-slabieFemeile îşi petrec, în medie, 10 ani din viaţă ţinând cură de slăbire, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, care reflectă importanţa greutăţii corporale pentru reprezentantele sexului frumos şi presiunile la care acestea sunt supuse în societate.

Studiul a scos la iveală faptul că fiecare femeie adoptă, în medie, două planuri de alimentaţie sănătoasă în fiecare an, fiecare dintre acestea durând, în medie, cinci săptămâni, informează telegraph.co.uk.

Acest lucru înseamnă o medie de 104 diete alimentare între 18 şi 70 de ani, şi un total de 10 ani din viaţă în care femeile ţin cure de slăbire.

Cu fiecare dietă s-ar putea renunţa la o medie de 2,86 kilograme, adică aproape 6 kilograme anual.

cura-slabie

 

Însă, un sfert dintre femei nu reuşesc să piardă niciun kilogram, iar faptul că femeile urmează, în medie, două cure de slăbire pe an sugerează că, deşi femeile slăbesc, nu reuşesc să-şi menţină greutatea.

Studiul a mai scos la iveală faptul că 10% dintre femei petrec 25 de ani din viaţă ţinând cură de săbire.

Profesorul Glenn Wilson, de la institutul de psihiatrie din cadrul King’s College, Londra, a spus: „Acest fenomen subliniază cât de mult se gândesc femeile la greutatea lor în timpul vieţii şi presiunile asociate cu menţinerea greutăţii”.

„Este un lucru normal ca greutatea femeilor să fluctueze în timpul vieţii, din cauza sarcinii sau a factorilor emoţionali asociaţi cu relaţiile şi cu schimbările din domeniul slujbei”, a adăugat profesorul. „Fericirea şi o bună formă fizică sunt importante pentru starea de bine generală, însă multe persoane se luptă să ajungă şi să-şi menţină greutatea ideală, iar 25% ar fi gata chiar să facă operaţii estetice pentru a scăpa de câteva kilograme”, a adăugat specialistul.

Sondajul, realizat de un producător de suplimente pentru curele de slăbire, la care au participat 4.000 de femei, a mai scos la iveală faptul că 75% dintre femei cred că au nevoie să slăbească.

33% dintre femei au început prima cură de slăbire la 16 ani sau mai devreme, în timp ce 44% spun că indiferent de ceea ce fac nu reuşesc să slăbească.

(Visited 27 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107