Femeile care nu au „punctul G” nu pot avea orgasm vaginal

nud-femeieCercetătorii italieni au stabilit că ţesutul dintre uretră şi vagin este mult mai lat la femeile care posedă „punctul G”, aflat la originea orgasmelor vaginale, decât la cele care nu îl au, potrivit unui studiu publicat în New Scientist.

Potrivit revistei britanice New Scientist, care citează Journal of sexual medicine, echipa coordonată de Emmanuele Jannini, de la Universitatea din L’Aquila (Italia), a făcut un experiment la care au participat nouă femei care aveau orgasme vaginale – fără stimularea clitorisului – şi 11 care susţineau că nu au avut niciodată orgasm vaginal.

Cercetătorii au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretră şi vagin, unde se crede că se află misteriosul „punct G” sau „punctul lui Gräfenberg”,

nud-femeie

după numele sexologului german Ernest Gräfenberg, care a studiat conceptul pentru prima dată, în urmă cu 50 de ani. Cercetătorii italieni au constatat că la femeile care aveau orgasme vaginale, zona respectivă era mult mai mare.

Concluzia lui Jannini este fără echivoc: „Femeile care nu au o aparenţă fizică a punctului G nu pot avea orgasm vaginal„.

Totuşi, numeroşi cercetători se îndoiesc de această concluzie, potrivit revistei New Scientist.

Unii cercetători cred că această lăţime relativă a părţii anterioare a vaginului are pur şi simplu rolul de a face legătura cu mărimea clitorisului. Alţii cred că „punctul G” există şi la femeile care nu au orgasme vaginale.

Alţi specialişti cred că femeile care resimt orgasmul vaginal au putut ajunge la această performanţă pur şi simplu prin antrenament. Astfel, ţesutul respectiv s-ar mări în timp, aşa cum se întâmplă la sportivii ai căror muşchi de măresc după antrenamente regulate.

(Visited 172 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107