Eșec la interviul de angajare

Nu lăsa să te doboare un eșec după un interviu de angajare

Lupta pentru un post într- o companie poate fi mare.
Asta pentru cã mai multe persoane își doresc un job fiind doar un singur loc disponibil.

job2

Nu lăsa să te doboare un eșec după un interviu de angajare
Lupta pentru un post într- o companie poate fi mare.
Asta pentru cã mai multe persoane își doresc un job fiind doar un singur loc disponibil.job2


Dupã cum vã da.i seama cele mai multe rãspunsuri din partea angajatorilor sunt refuzurile. Va fi doar o persoanã norocoasã iar tu te vei putea numãra printre cei care au fost refuza.i. Nu e capãt de drum, chiar dacã speran.ele tale au fost spulberate dupã un interviu de angajare, trebuie sã fii cu capul pe umeri și sã privești cu încredere spre viitor.
În primul rând nu trebuie sã consideri cã tu ești principalul vinovat. Nu merge pe ideea asta. Din fiecare respingere poți sã înveți înțelegând cã ar putea sã nu fie vina
ta. Autorul cãr.ii „Cele mai bune 301 întrebãri de pus la un interviu”, John Kador spune cã „Uneori nu ai greșit cu nimic. Altcineva a fost mai calificat sau a avut mai multe relații. Din pãcate, existã unele companii care organizeazã interviuri deși au ales deja un candidat”. Din toate cele întâmplate, pãstreazã-.i optimismul, gândește pozitiv. Te vor ajuta mult pe viitor.
Chiar dacã ai fost refuzat, nu e momentul sã începi sã faci reclamã negativã, în sensul cã sã te plângi peste tot, sau sã începi sã ataci compania printr-un post pe blogul tãu.
Nu e o solu.ie. Nu vei rezolva absolut nimic. În schimb, cu „liniște și pace” vei putea avea parte de o surprizã în scurt timp. Agajatorul s-ar putea sã te ia în considerare pentru un alt post. Sã nu uitãm, CV-ul tãu nu a fost ignorat, ai fost chemat la interviu pentru ceva anume. Specialiștii în resurse umane recomandã ca dupã un refuz persoana care și-a dorit un job, dar pe care nu l-a ob.inut, sã trimitã o scrisoare prin care sã mul.umeascã pentru timpul acordat și sã-i aminteascã de interesul lui pentru companie.
Pentru a scãpa de întrebarea „de ce nu am fost acceptat?”, încearcã sã gãsești un rãspuns direct de la angajator. Ai putea sã ceri o motivație, iar cea mai bunã cale ar fi metoda e-mail-ului. De cele mai multe ori sunt oferite rãspunsuri rezervate.
Totuși, ai putea folosi o formulã de genul „Îmi cer scuze cã vã deranjez, însã mi-a.i putea oferi niște recomandãri de îmbunãtã.ire pentru presta.ia la viitoarele interviuri?”.
I.B.

(Visited 168 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107