Epilatul cu lama – pro si contra

epilatDin cele mai vechi timpuri, atat femeia cat si barbatul au dorit sa-si inlature parul nedorit de pe corp. Tocmai de aceea au inventat metode diverse de epilare. Printre aceste metode se afla si lama. Lama este instrumentul de ras folosit in egala masura atat de barbati cat si de femei. Este modul cel mai simplu, cel mai rapid, cel mai ieftin si mai ales cel mai putin dureros de eliminare a parului nedorit. Cu toate acestea, metoda epilarii cu lama are si dezavantaje. Parul fiind inlaturat doar de la suprafata epidermei, creste mult mai repede, se ingroasa, iar epilarea este necesara tot la trei zile. Acest lucru nu este deloc placut deoarece pielea devine asemanatoare cu cea de arici. Doamnele sau chiar si domnii care vor ca durata cresterii parului sa fie prelungita, pot alege metoda epilarii cu ceara sau cu aparatul de epilat. Prima metoda mentionata este cea mai eficienta deoarece parul creste abia prin a treia saptamana a lunii. Desi la inceput este foarte dureroasa, pe parcurs, firele de par se subtiaza, se raresc, iar durerea se diminueaza. Daca totusi nu preferati acest mod de epilare puteti incerca aparatul de epilat.

epilat

epilat

Din cele mai vechi timpuri, atat femeia cat si barbatul au dorit sa-si inlature parul nedorit de pe corp. Tocmai de aceea au inventat metode diverse de epilare. Printre aceste metode se afla si lama. Lama este instrumentul de ras folosit in egala masura atat de barbati cat si de femei. Este modul cel mai simplu, cel mai rapid, cel mai ieftin si mai ales cel mai putin dureros de eliminare a parului nedorit. Cu toate acestea, metoda epilarii cu lama are si dezavantaje. Parul fiind inlaturat doar de la suprafata epidermei, creste mult mai repede, se ingroasa, iar epilarea este necesara tot la trei zile. Acest lucru nu este deloc placut deoarece pielea devine asemanatoare cu cea de arici. Doamnele sau chiar si domnii care vor ca durata cresterii parului sa fie prelungita, pot alege metoda epilarii cu ceara sau cu aparatul de epilat. Prima metoda mentionata este cea mai eficienta deoarece parul creste abia prin a treia saptamana a lunii. Desi la inceput este foarte dureroasa, pe parcurs, firele de par se subtiaza, se raresc, iar durerea se diminueaza. Daca totusi nu preferati acest mod de epilare puteti incerca aparatul de epilat.

Durerea nu este cu nimic mai mica, dar metoda este preferata de unii deoarece o considera mult mai practica. Aparatul se poate folosi acasa, iar astfel economisiti timp si bani. Daca doriti sa scapati de epilarea neplacuta tot la trei zile, ar fi bine sa alegeti una din aceste metode. Daca totusi nu doriti niciuna din acestea, iar buzunarul va permite, atunci ar fi bine sa apelati la epilarea definitiva. Inainte de a face aceasta alegere, documentati-va foarte bine, deoarece aceasta epilare are si contraindicatii. Printre contraindicatiile mentionate de medici fac parte: leziunile inflamatorii si tumorale ale pielii, sarcinile, cicatricile recente etc.

(Visited 184 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107