Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura

 
energizante.Foarte multi adolescenti si tineri folosesc energizante puternice care in timp dauneaza mult sanatatii. Medicul pediatru, specilist Mihaela Miszig ne-a oferit informatii referitoare la efectele devastatoare pe care le au energizantele asupra organismului uman. Noptile pierdute prin cluburi, discoteci sau distractii specifice varstei, si determina pe tinerii contemporani sa foloseasca aceste “surogate” pentru a putea face fata activitatilor de peste zi.
Care sunt reactiile organismului?
“ Odata introduse in organism aceste bauturi iti dau o senzatie de buna dispozitie, o senzatie care nu tine foarte mult. Au o cantitate foarte mare de zahar. Ceea ce determina cresterea glicemiei, iar organismul elibereaza mai multa insulina ca sa poata sa scada zaharul: odata ce zaharul este scazut in organism se produce o senzatie de lesin, ameteala si lipsa de putere. Ceea ce duce la administrarea altei doze. Este ca un lant al slabiciunilor. Bautura nu contine nici un fel de energie, ci doar utilizeaza propriile noastre resurse energetice, ceea ce duce la epuizarea sistemului nervos. Din pacate perioada in care nu consumi aceast[ bautura, se scurteaza din ce in ce mai mult, iar cantitatea consumata se mareste pentru a-si face efectul” – a declarat medicul pediatru Mihaela Miszig.

Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura energizante.Foarte multi adolescenti si tineri folosesc energizante puternice care in timp dauneaza mult sanatatii.

 Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
energizante.

Foarte multi adolescenti si tineri folosesc energizante puternice care in timp dauneaza mult sanatatii. Medicul pediatru, specilist Mihaela Miszig ne-a oferit informatii referitoare la efectele devastatoare pe care le au energizantele asupra organismului uman. Noptile pierdute prin cluburi, discoteci sau distractii specifice varstei, si determina pe tinerii contemporani sa foloseasca aceste “surogate” pentru a putea face fata activitatilor de peste zi.

Care sunt reactiile organismului? –  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
“ Odata introduse in organism aceste bauturi iti dau o senzatie de buna dispozitie, o senzatie care nu tine foarte mult. Au o cantitate foarte mare de zahar. Ceea ce determina cresterea glicemiei, iar organismul elibereaza mai multa insulina ca sa poata sa scada zaharul: odata ce zaharul este scazut in organism se produce o senzatie de lesin, ameteala si lipsa de putere. Ceea ce duce la administrarea altei doze. Este ca un lant al slabiciunilor. Bautura nu contine nici un fel de energie, ci doar utilizeaza propriile noastre resurse energetice, ceea ce duce la epuizarea sistemului nervos. Din pacate perioada in care nu consumi această bautura, se scurteaza din ce in ce mai mult, iar cantitatea consumata se mareste pentru a-si face efectul” – a declarat medicul pediatru Mihaela Miszig.

 

Dauneaza structurii dintilor –  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
Consumate mai ales de tineri dupa ce fac sport, pun in pericol sanatatea dintilor. Conform unui studiu realizat de cercet[torii intalieni, dintii sunt afectati din cauza capacitatii de a mentine nealterat PH-ul gurii. Specialistii spun ca energizantele joaca un rol important in erodarea dentara.

Elimina calciul din organism –  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
Prin introducerea in organism de astfel de “lichiori” calciul este eliminat. Pe langa faptul ca alimentele nu pot procura cantitatea necesara trupului, energizantele scad si mai mult din cantitatea insuficienta de calciu.

Ce efecte are taurina? –  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
In majoritatea energizantelor se gaseste acest aminoacid care este produs chiar si de corpul uman. Insa taurina din bauturile energizante este un produs sintetic, nociv pentru consumatori. Aceasta are un efect stimulant asupra inimii si vaselor de sange, cat si asupra sistemului nervos vegetativ. Pe fondul unui stres suplimentar, efortul la care este supusa inima se dubleaza. Tinerii devin agitati, iar comportamentul lor le este modificat. S-a constatat ca sindromul de hiperactivitate la copii poate fi produs si de consumul de bauturi acidulate, ce contin cofeina si tot felul de substante energizante. In combinatie cu bauturi alcoolice, cu cafea sau tigari, energizantele au efecte si mai dăunătoare.

Provoaca bolile de inima  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
Conform unui studiu recent s-a demonstrat ca persoanele consumatoare de asemenea surogate risca sa aiba probleme cu inima sau cu presiunea arteriala. Cercetatorii explica rezultatele prin continutul mare de cofeina si taurina. Realizatorii studiului au constatat o crestere a tensiunii arteriale si a batailor inimii la majoritatea participantilor la studiu, care doar stateau pe un scaun si urmareau un film. Persoanele care sufera de boli cardiovasculare sau cei care se afla sub tratament medicamentos risca sa-si agraveze si mai mult starea sanatatii prin consumul de astfel de bauturi, care sunt interzise in Franta, Danemarca si Norvegia.

Creeaza dependenta –  Energizantele – sinucidere lenta, dar sigura
Contin o cantite mare de cofeina. Daca sunt consumate frecvent duc la dependenta. Persoanele respective foarte greuvor putea renunta la aceste bauturi daunatoare. Pe deasupra contin anumiti coloranti, care interfereaza cu alte substante, alti compusi si pot crea probleme grave.

(Visited 237 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107