Emily Blunt – o englezoaică la Hollywood

emilyNăscută în Londra, actrița în vârstă de 28 de ani a atras atenția celor de la Hollywood în 2005, când a  câștigat Globul de Aur pentru prestația sa din „Gideon’s Daughter”, o dramă produsă pentru BBC TV.

De atunci, Emily a jucat în producții ca „Diavolul se îmbracă de la Prada”, „Călătoriile lui Guliver” sau mult premiatul „The Young Victoria”.

emily

Actriță din greșeală
   A crescut în cartierul londonez Roehampton, alături de mama ei profesoară de engleză, tatăl avocat, două surori și un frate. În copilărie se bâlbâia, dar la 12 ani profesoara i-a sugerat să interpreteze un rol într-o piesă școlară în care să folosească un accent nordic. ”Profesoara mea a fost minunată deoarece m-am distanțat de problema mea de vorbire interpretând un personaj.” La 16 ani a fost dezamăgită că nu a fost admisă la școala unde studia și sora ei mai mare. ”Simțeam că viața mea se terminase, mă simțeam inferioară că nu am reușit să intru la Westminster în Londra.” Emily a decis să urmeze școala care era a doua ei opțiune, unde exista o secție de dramaturgie foarte bună. ”Până atunci nu luasem în serios ideea de a juca, dar am participat la Festivalul din Edinburgh unde mi- am găsit și primul meu agent, care este alături de mine și în prezent.” Consideră că actoria e cea care a găsit-o pe ea, iar dacă intra la Westminster cu siguranță devenea translator pentru ONU. ”Nici prin cap nu-mi trecea să mă fac actriță. Iar acum când privesc înapoi îmi spun – Ce  idioată  am  fost. Bineînțeles că asta trebuia să fac. Era ceea ce-mi plăcea. Acel eșec mi-a adus de fapt un succes.”

emily2

Viața la Hollywood

   Cea despre care Meryl Streep spunea că este cea mai talentată tânără actriță cu care a lucrat își măsoară în prezent succesul cu o doză de cinism. ”În L.A. nu ai niciodată o întâlnire ratată. Toată lumea îți spune că ești grozavă sau că ești amuzantă. Ieși de la o întâlnire crezând că ai obținut acel rol, dar pe din spate spun că nu ești deloc potrivită.”  După   relația   eșuată   cu cântărețul canadian Michael Buble (alături de care a locuit 3 ani), actrița regretă deschiderea ei față de presă. ”Acesta este motivul pentru care nu vorbesc despre soțul meu John. Când ești îndrăgostit vrei să spui lumii întregi. Dar acum trebuie să mă cenzurez. Trebuie să-ți protejezi fericirea.”  Emily s-a căsătorit anul trecut în Italia cu actorul John Krasinski, într-o ceremonie intimă la care au participat printre alții George Clooney, Matt Damon și Meryl Streep.

Balerină în 6 săptămâni
   Pentru a obține rolul din filmul ”The Adjustment Bureau/Gardienii destinului” (unde îl are partener pe Matt Damon), actrița a trebuit să se transforme într-o balerină în doar 6 săptămâni. Pentru rolul lui Elise Sellas regizorul și-ar fi dorit o dansatoare profesionistă sau cel puțin o actriță care studiase dansul. Emily nu era nici una, nici alta, dar l-a convins pe George Nolfi să-i acorde o șansă. ”I-am spus că voi munci pe brânci. Cu toate că nu mai avusesem poante în picioare niciodată, i-am promis că voi arăta ca și  cum le-aș fi purtat și înainte.” După audiția lui Emily alături de Matt, regizorul a fost convins că ea este persoana potrivită pentru rol. Obținerea rolului pare să fi fost partea ușoară. Odată acceptată, Emily a trebuit să facă totul pentru a-și ține promisiunea față de Nolfi.

   emily3A lucrat cu un antrenor timp de 6 zile pe săptămână la studioul din New York al lui Tracy Anderson, trecând printr-un antrenament dur de 2 ore. Exercițiile cardio, cu greutăți și cele de rezistență au avut ca scop transformarea corpului actriței într-unul de dansatoare, cu mușchi bine definiți. ”A fost extenuant, un adevărat test de rezistență. Dar după ce te obișnuiești devii dependent.” După sală, Emily s-a antrenat cu trupa de balet Cedar Lake, trupă care și apare în film, petrecându-și încă 2 ore învățând balet cu directorul artistic Benoit-Swan Pouffer. Dansul alături de o trupă profesionistă a fost o experiență intimidantă pentru Emily. ”Există ceva incredibil de jenant în faptul de a face un lucru la care nu te pricepi deloc în fiecare zi, fiind privită de niște oameni care sunt experți în acel lucru”, spune actrița. Dar Pouffer o laudă spunând că ”are simțul ritmului și își coordonează mișcările într-un mod organic.” Ea nu a fost nici pe departe pregătită pentru unele părți ale acestui proces ” ca de exemplu lipsa bolului de paste. Meniul ei zilnic a fost alcătuit din pui fiert și pește, salate, ”tone de fructe” și mâncare de ”întreținere” ca migdale, orez brun sau musli cu lapte de soia. Nu a fost cruțată nici de accidentări – și-a dislocat șoldul, s-a lovit la umeri, având nevoie de masaj terapeutic de trei ori pe săptămână. Dar la final toate durerile i-au oferit posibilitatea de a intra în psihicul unei balerine pasionate. ”A fost prima dată când am simțit fizic cum e să intri în pielea unui personaj.” Toată munca și sudoarea au dat rezultatele scontate. Când au început filmările, Emily era într-o formă extraordinară. ”Arătam ca o antrenoare de aerobic. Aveam umerii foarte pronunțați, un spate bine definit și un abdomen incredibil!”
    Deși a fost uimită de forma ei, vedeta a renunțat la antrenamentul intensiv după încheierea filmărilor. Într-o excursie la Paris alături de soțul ei, Emily a mâncat doar brânzeturi cu pâine. Apoi a revenit la programul ei de antrenamente în Los Angeles, muncind de 4 ori pe săptămână cu antrenorul Al Johnson.

emily4În cuvintele ei
1, Cea mai neplăcută formă de antrenament:”Urăsc joggingul. Consider că e cea mai plictisitoare formă de mișcare.”
2, Cel mai bun sfat primit din partea mamei:”Folosește cremă pentru protecție solară.”
3, Fel de mâncare sănătoasă preferat:”Broccolini cu puțin unt sau ulei de măsline. De asemenea, sunt în stare să mănânc castraveți zile în șir.”
4, Cel mai ciudat lucru din geantă. ”Un încărcător de telefon. S-ar putea să pară ciudat, dar este pentru un telefon pe care nu-l mai am. Mi l-au împrumutat când filmam în Maroc «Salmon Fishing in YemenÂ. Mai am și o perie pentru cățelul meu.”
5, Cel mai stânjenitor cântec de pe iPod:”Spice Girls – Wannabe.”
6, Numărul mesajelor trimise într-o zi: ”Între 15 și 20. În zilele în care îmi închid telefonul ” zero mesaje. Am astfel de zile în care nu vorbesc cu nimeni și în care simt nevoia să mă plimb, să respir aer curat și să ascult muzică. E frumos să ai astfel de zile. Uneori îmi doresc și puțină liniște în viața mea.”

Cum se vede peste 10 ani?
   Cu siguranță își dorește o familie alături de John, dar nu imediat. ”Știu că viața noastră va deveni mai complicată dacă vom avea copii.” Cât despre carieră, Emily și-ar dori să-și dezvolte propriile ei proiecte. ”În ultimă instanță, sper ca peste 10 ani să am încă un loc de munc㔦 Nu știu ce altceva aș putea anticipa.  Dar ceea ce știu în mod cert este că lipsa disperării te ajută foarte mult în viață.”

(Visited 88 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107