Pe de altă parte, în preferinţele juriului, după Elena Gheorghe, pe locul al doilea s-a clasat Cătălin Josan, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de trupa Zero, cu piesa „Sunny Days”.

Anul acesta, votul juriului de specialitate a contat 50%, la fel ca şi cel al publicului, acordat prin televoting.

Juriul a fost format din Aura Urziceanu, preşedinte, Marcel Pavel (cântăreţ), George Zafiu (realizator radio), Dana Dorian (textier), Andrei Kerestely (compozitor), Cristian Faur (compozitor), Cristian Zgabercea (director al Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia), Liana Elekes (inginer de sunet) şi Ştefan Naftanailă (realizator radio).

La finala de sâmbătă au participat: Costi Ioniţă, cu melodia „Can You Forgive”, Alin Nica – „Don’t Leave”, Imba – „Round & Round”, Elena Gheorghe – „The Balkan Girls”, Cătălin – „Stop”, Red Blonde – „Nu am cu cine”, Tina – „Pleacă”, Zero -„Sunny Days”, Tabassco – „Purple”, Blaxy Girls – „Dear Mama”, Popas Band – „Strigă” şi Dalma – „Love Was Never Her Friend”.

Prezentatorii finalei naţionale a Eurovision au fost DJ-ii de la Radio 21, Escu, Orlando şi Răzvan Popescu, în vestiarul verde fiind prezenţi Alina Sorescu şi Andi Villara.

Printre atracţiile serii s-au numărat recitalul trupei Biondo şi un show de dans al ansamblului ucrainean Kolomeika.

Concursul internaţional Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova, în perioada 9 – 16 mai. Costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă, care au participat în concurs cu piesa „Pe o margine de lume”, clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigătorul competiţiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.

sursa:mediafax.ro

(Visited 36 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments