Elena Gheorghe va reprezenta România la Eurovision

Elena Gheorghe a câştigat, sâmbătă seara, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa „The balkan girls” urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Moscova, Rusia, din luna mai.elena-gheorghe

Elena Gheorghe, cu melodia The Balkan Girls (muzică Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal; text Laurenţiu Duţă şi Alexandru Pelin), a obţinut un total de 22 de puncte, din partea juriului şi a publicului.

„Este cel mai frumos moment al vieţii mele. (…) Vreau să îi dedic succesul tatălui meu, este ziua lui”, a declarat, după anunţarea rezultatelor, Elena Gheorghe.

Pe poziţia a doua în clasamentul final s-a situat Cătălin Josan, care a interpretat piesa „Stop”, iar pe locul al treilea s-a clasat trupa Blaxy Girls, cu melodia „Dear Mama”.

Elena Gheorghe a obţinut un total de 12 puncte din partea juriului. Ea s-a clasat pe primul loc în preferinţele juriului, în timp ce în preferinţele publicului pe primul loc s-au situat Blaxy Girls, cu 4.861 de voturi telefonice (echivalentul a 12 puncte).

Potrivit datelor furnizate de televoting, pe locul doi în preferinţele publicului s-a situat Elena, cu 3.503 voturi telefonice (echivalentul a 10 puncte), iar locul trei pe podium a fost ocupat de Cătălin Josan, care a acumulat un total de 2.360 de voturi telefonice (echivalentul a 8 puncte).

elena-gheorghe

Pe de altă parte, în preferinţele juriului, după Elena Gheorghe, pe locul al doilea s-a clasat Cătălin Josan, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de trupa Zero, cu piesa „Sunny Days”.

Anul acesta, votul juriului de specialitate a contat 50%, la fel ca şi cel al publicului, acordat prin televoting.

Juriul a fost format din Aura Urziceanu, preşedinte, Marcel Pavel (cântăreţ), George Zafiu (realizator radio), Dana Dorian (textier), Andrei Kerestely (compozitor), Cristian Faur (compozitor), Cristian Zgabercea (director al Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia), Liana Elekes (inginer de sunet) şi Ştefan Naftanailă (realizator radio).

La finala de sâmbătă au participat: Costi Ioniţă, cu melodia „Can You Forgive”, Alin Nica – „Don’t Leave”, Imba – „Round & Round”, Elena Gheorghe – „The Balkan Girls”, Cătălin – „Stop”, Red Blonde – „Nu am cu cine”, Tina – „Pleacă”, Zero -„Sunny Days”, Tabassco – „Purple”, Blaxy Girls – „Dear Mama”, Popas Band – „Strigă” şi Dalma – „Love Was Never Her Friend”.

Prezentatorii finalei naţionale a Eurovision au fost DJ-ii de la Radio 21, Escu, Orlando şi Răzvan Popescu, în vestiarul verde fiind prezenţi Alina Sorescu şi Andi Villara.

Printre atracţiile serii s-au numărat recitalul trupei Biondo şi un show de dans al ansamblului ucrainean Kolomeika.

Concursul internaţional Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova, în perioada 9 – 16 mai. Costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă, care au participat în concurs cu piesa „Pe o margine de lume”, clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigătorul competiţiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.

sursa:mediafax.ro

(Visited 58 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107