Efectele consumului moderat de bere

consum-bereAvând un conținut mic de alcool, berea este o bãuturã tonicã și plãcutã, care produce oamenilor o bunã-dispoziție, fãcându-i sã interacționeze. 

Consumatã moderat, berea poate fi o componentã importantã a unui stil de viațã sãnãtos pentru cei cu vârsta de peste 20 de ani, deoarece ea conține vitamine, minerale și antioxidanți.

consum-bere

consum-bere

Având un con?inut mic de alcool, berea este o bãuturã tonicã ?i plãcutã, care produce oamenilor o bunã-dispozi?ie, fãcându-i sã interac?ioneze. 

Consumatã moderat, berea poate fi o componentã importantã a unui stil de via?ã sãnãtos pentru cei cu vârsta de peste 20 de ani, deoarece ea con?ine vitamine, minerale ?i antioxidan?i.

   Poate avea efecte benefice asupra sãnãtã?ii, inclusiv reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet, osteoporozã, relevã un studiu efectuat de Centre for Information on Beverage Alcohol. Printr-un consum moderat se în?elege:1 pânã la 3 pahare pe zi pentru bãrba?i ?i 1 pânã la 2 pahare pe zi pentru persoanele feminine. Conform unui studiu din întreaga lume, rezultã cã 40 g pe zi la bãrba?i ?i 20 g la femei conduce la o reducere a mortalitã?ii de pânã la 18% fa?ã de cei care nu consumã alcool sau cei care beau în exces.

Un consum moderat de bere reduce riscul unor afec?iuni
   Berea poate proteja organismul de anumite afec?iuni cum ar fi diabetul mellitus, osteoporoza ?i demen?a. Persoanele care consumã alcool într-o cantitate moderatã sunt mai pu?in expuse diabetului de tip 2. Dovezile sugereazã o reducere a riscului cu 30%, tendin?ã observabilã ?i la femeile în vârstã. A existat pânã acum o presupunere eronatã cã berea ar fi responsabilã pentru mare parte din epidemia de obezitate, primind o cantitate dispropor?ionatã de vinã. Acest lucru s-a demonstrat ca fiind nejustificat în ceea ce prive?te consumul mic pânã la moderat de alcool, ba chiar ar putea exista beneficii în ceea ce prive?te diminuarea riscului de de obezitate. Unul din motivele principale pentru care consumul moderat de bere este considerat un lucru obi?nuit este acela cã oamenii se bucurã de efectul relaxant, plãcut, pe care unu-douã pahare îl conferã. Alcoolul consumat în cantitã?i moderate contribuie la o reducere a stresului ?i a tensiunii ?i la crearea unei stãri de bine.

consum-bere2Berea con?ine vitamine ?i minerale esen?iale unei diete sãnãtoase ?i echilibrate
   Berea este fabricatã din materii prime nutritive, mal? de orz, cereale, hamei, drojdie de bere ?i apã, care contribuie la o dietã sãnãtoasã ?i echilibratã. Este bogatã în special în multe vitamine de tip B,cum sunt niacin, riboflavin(B2), pyridoxine (B6), folat (B9) ?i cobalamin(B12); are un con?inut relativ ridicat de potasiu ?i un con?inut scãzut de sodiu,
con?ine pu?in calciu ?i este bogatã în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formãrii pietrelor la bilã ?i la rinichi. Din compozi?ia berii mai face parte hameiul, care este utilizat în medicina naturistã de mul?i ani. Berea oferã singura sursã semnificativã de hamei. Oricare ar fi beneficiul pe care l-ar putea avea asupra sãnãtã?ii acesta este specific numai berii.

Consumul în cantitã?i moderate a berii nu îngra?ã
    Berea nu con?ine colesterol ?i are un con?inut mic de zaharuri simple. Caloriile din bere provin din con?inutul de alcool. Termenul „burtã de la bere” este asociat cu obezitatea la bãutorii de bere din unele pãr?i ale Europei. Este improbabil ca obezitatea sã aparã de la un consum moderat. Ea ar putea fi datoratã unui consum excesiv sau caracteristicilor de comportament ale consumatorilor de bere. „Burta” este posibil sã fie rezulatul unei alimenta?ii bogate în calorii ?i grãsimi, sus?in speciali?tii.

(Visited 48 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.