Educarea copiilor in stil religios

ntr-o lume globalizată şi a valorilor răsturnate unde nihilismul capătă tărâm pe zi ce trece, în calitate de părinţi ne punem întrebarea dacă are vreun rost să ne educăm copiii în spirit religios?

Într-o lume globalizată şi a valorilor răsturnate unde nihilismul capătă tărâm pe zi ce trece, în calitate de părinţi ne punem întrebarea dacă are vreun rost să ne educăm copiii în spirit religios?
Iar dacă tot ne-am decis, şi am ales să ne educăm copiii conform învăţăturii bisericii, ne întrebăm cum s-o facem, deoarece a creşte şi a educa un copil nu e o misiune uşoară mai ales în ziua de azi.sa crestem copii


Precum ştim cu toţii, copilul oricât de încăpăţânat şi rebel ar fi, primii oameni cu care are contact şi pe care îi ia drept exemplu, suntem noi, părinţii, motiv pentru care noi trebuie să fim cei care îi facem cunoştinţă copilului cu existenţa autorităţii supreme, Dumnezeu.
Apropierea de biserică Mai mult ca atât, trebuie să mergem cu el la biserică cât mai des, trebuie să-i vorbim de Isus şi testamentul lui lăsat oamenilor, de Sfânta Scriptură, carte care ar putea fi şi un ghid în educaţia copilului nostru.
Din moment ce copilul va face cunoştinţă cu modul de viaţă religios şi cu etica creştină, va fi mai protejat de lucrurile care i-ar putea aduce o serie de probleme şi va adopta un model de comportament pozitiv chiar şi faţă de noi.
De altfel, conform părerii psihologilor, a crede într-o autoritate supremă este o caracteristică sănătoasă psihicului, deoarece omul are mai puţine şanse de a-şi pierde speranţa, şi îl ajută să gândească mai pozitiv.
Cultivarea faptelor bune Dacă ne vom îndruma copilul spre o viaţă religioasă practicantă din care va dobândi aceste caracteristici, se va simţi mult mai împlint sufleteşte şi mai bogat. Nu va vedea doar părţile negative ale unui lucru, sau unei întâmplări, nu se va acumula ura în sufletul lui, şi va ierta mai uşor greşiţilor lui.
Potrivit sociologiei, individul uman simte apartenenţa la un grup social. Să-i acordăm şansa ca acea comunitate a bisericii să fie principalul grup social pentru el. Datorită celorlaţi copii de la biserică cu care se va împrieteni, va fi ferit de băuturi, droguri şi alte lucruri dăunătoare.
care i-ar putea marca viaţa.
Copilul nostru va avea un mai mare respect de sine şi un mai mare respect pentru ceilalţi, astfel nu se va autodegrada la greutăţile vieţii, ci va ţine piept mai uşor cu ele, fără a ajunge la deznădejde.
Educaţia religioasă a copilului nostru contează, să îndrăznim a ne educa copilul nostru în spirit religios, indiferent de ce confesiune am fi.
T.A.

(Visited 49 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107