Dragostea este percepută de creier precum dependența de alcool

dependenta1Oamenii de știință de la o universitate din Statele Unite ale Americii au descoperit că dragostea este percepută de creier ca o dependență, informează Live Science.

Potrivit lor, acesta este și motivul pentru care cei ce abia au ieșit dintr-o relație întâmpină dificultăți în a-și reveni și a depăși momentul.

Dragostea este percepută de creier precum dependența de alcool

dependenta1

Dragostea este percepută de creier precum dependența de alcool.

Oamenii de ştiinţă de la o universitate din Statele Unite ale Americii au descoperit că dragostea este percepută de creier ca o dependenţă, informează Live Science.

Potrivit lor, acesta este şi motivul pentru care cei ce abia au ieşit dintr-o relaţie întâmpină dificultăţi în a-şi reveni şi a depăşi momentul.

 

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au scanat creierul unui grup de voluntari, care trecuseră printr-o despărţire, în timp ce li s-au arătat fotografii cu fostul partener de viaţă.

Astfel, s-a observat că la nivelul creierului s-au activat regiunile care răspund de recompensă, dependenţa de alcool, tutun sau stupefiante.
dependenta2

„Dragostea este ca un viciu. O dependenţă  puternică, dar minunată când lucrurile merg bine, şi de-a  dreptul  îngrozitoare  atunci când lucrurile nu merg într-o direcţie bună”, explică autorul studiului, antropologul Helen E. Fisher.

În cadrul studiului, cei 15 voluntari ale căror creiere au fost scanate, avuseseră o relaţie de circa 2 ani şi trecuseră 2 luni de când aceasta luase sfârşit. Subiecţii au mărturisit că îşi petrec peste 85 la sută din  timp  gândindu-se  la  fostul partener.

Mai mult, studiul a scos la iveală faptul că bărbaţii sunt afectaţi psihic de calitatea relaţiei amoroase pe care o au, în timp ce femeile  doar  de  existenţa  sau  lipsa  acesteia. Este şi motivul pentru care tinerele  femei sunt mai predispuse către depresie atunci când o relaţie se sfârşeşte.

(Visited 49 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107