Dormitul fără pernă te ajută să previi ridurile gâtului

  Ridurile din zona gâtului apar mai devreme decât ne așteptăm.

  Se știe că pielea acestei zone este mai sensibilă chiar decât tenul. Până și pe gâtul copiilor se pot obseva aceste riduri, dacă ne uităm cu atenție. De aceea este esențial să ne îngrijim constant această zonă, indiferent că ești la 20, 35 sau 40 de ani.
  Foarte multe femei neglijează pielea gâtului când aplică pe față un tratament antirid. Total greșit, deoarece aceasta este una dintre primele zone care ne trădează vârsta.

ridurile gâtului

Ridurile gâtului apar mai devreme decât ne aşteptăm.

Se ştie că pielea acestei zone este mai sensibilă chiar decât tenul. Până şi pe gâtul copiilor se pot obseva aceste riduri, dacă ne uităm cu atenţie. De aceea este esenţial să ne îngrijim constant această zonă, indiferent că eşti la 20, 35 sau 40 de ani.
Foarte multe femei neglijează pielea gâtului când aplică pe faţă un tratament antirid. Total gre?it, deoarece aceasta este una dintre primele zone care ne trădează vârsta.

 

Şi cum nu vrem să se întâmple asta, trebuie să găsim modalitatea de a preveni de timpuriu ridurile gâtului, în funcţie de cauza principală care duce la apariţia lor.
Dacă de exemplu eşti la dietă, fii atentă să nu fie vorba de una nesănătoasă, care să te ajute să slăbeşti brusc.

În primul rând îţi va face mai mult rău decât bine, iar în al doilea rând, te va face posesoarea unor riduri de toată frumuseţea. Asta
pentru că grăsimea de pe gât va dispărea instant, iar pielea nu va avea suportul necesar pe care să se „sprijine”. Se va zbârci brusc, iar fenomenul este ireversibil.

Îngrijire cosmetică adecvată

Îngrijirea cosmetică inadecvaă este un alt factor care îţi afectează supleţea pielii. Dimineaţa şi seara când te demachiezi, aplică puţin lapte demachiant pe gât şi chiar mai jos, înspre piept, deoarece zona se va curăţa aşa cum trebuie. Cu discul demachiant ai putea chiar să faci un scurt masaj, prin mişcări circulare, deoarece vei stimula secreţia colagenului.
Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, poţi chiar să repeţi procedeul în fiecare dimineaţă, folosind ulei de măsline. Acesta aduce numeroase beneficii pielii, o hidratează, catifelează şi îi dă o străluire aparte. Mişcările trebuie să fie uşoare, de la baza gâtului înspre bărbie.
Totodată, pentru prevenirea apariţiei ridurilor gâtului ai putea încerca să dormi fără pernă.
Dacă nu reuşeşti să te odihneşti aşa, ai putea încerca să foloseşti o pernă cât mai joasă posibil şi îngustă, pe care s-o poziţionezi exact la ceafă, astfel încât să ai stabilitate. Poate pentru multe femei ar fi o problemă destul de mare să se obişnuiască să doarmă pe spate, dar dacă şi baba suferă la frumuseţe, schimbarea poziţiei de dormit n-ar trebui să devină o problemă pentru tine.

Este suficient să te gândeşti că vei evita astfel cutarea pielii, pe lângă alte beneficii pe care le are dormitul pe spate.
Şi poziţia în timpul lucrului la calculator nu este de ignorat. Este recomandat ca atunci când citim sau lucrăm la computer, capul să stea drept şi nu aplecat înainte. Astfel, pielea stă întins? şi riscul apariţiei ridurilor gâtului se reduce semnificativ.

(Visited 183 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.