Dormiți cu telefonul mobil? Iată de de nu este recomandat pentru sănătate

sănătate

Înainte de culcare cui nu îi place să vadă ce se mai întâmplă pe rețelele de socializare? Sau să citească cel mai nou articol de pe net? Însă atunci când vine vorba despre sănătate și dormit există câteva contraindicații pentru acest obicei.

Deși știm deja câte dezavantaje aduce utilizarea unui telefon mobil pentru sănătate totuși este folosit. În aceste câteva rânduri vom vorbi despre ceva mai punctual și anume, despre utilizarea telefonului mobil în pat. Suntem siguri că mulți dintre voi procedează astfel, însă, nu este chiar foarte indicat pentru sănătate din mai multe motive pe care le vom vedea în rândurile următoare.

Bacterii

Telefonul mobil, în fiecare zi este utilizat în cele mai insalubre condiții. La toaletă, în autobuz, la masă, păstrat în buzunar alături de alte cuiburi de bacterii. Astfel devine cel mai murdar obiect pe care îl avem asupra noastră. Acum luați în calcul că toate acele bacterii pe care le-ați adunat cu voi de peste tot sunt în același pat cu voi. Tocmai din această cauză, persoanelor care suferă de acnee sau alte probleme de sănătate ale pielii, le este recomandat să curețe telefonul mobil foarte bine înainte de a se atinge pe față. Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să utilizați telefonul mobil în pat sau să fie primul lucru pe care îl faceți atunci când vă treziți.

sănătate

Radiații

Întocmai ca și cuptoarele cu microunde și telefoanele mobile emit radiații care sunt nocive pentru sănătate. Deși sunt în doze foarte mici, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne expunem și în timpul nopții. Corpul vostru va putea astfel să ia o pauză bine meritată de la tot ceea ce este nociv pentru el și să puteți astfel să vă concentrați numai asupra încărcării bateriilor proprii. Dacă tot nu vă puteți lipsi de acest obicei din timpul nopții atunci vă recomandăm să setați telefonul pe modul avion.

Lumina albastră

Întocmai ca și gadgeturile cu LED precum laptopul, televizorul și multe altele, așa și telefonul emite lumină albastră. Numeroase studii care s-au intreprins în acest sens au demonstrat faptul că aceasta inhibă producția de melatonină. Aceasta din urmă reprezintă un hormon care induce starea de somn. Un alt aspect nociv asupra organismului a acestei lumini albastre este acela că poate tulbura ritmul cardiac normal. Utilizând chiar și pe timpul nopții telefonul, lumina albastră păcălește organismul că este zi iar atunci somnul va veni mult mai târziu decât este normal. Astfel se explică de ce sunteți mai obosiți dimineața și mai lipsiți de energie.

Telefonul mobil pentru sănătate nu este deloc bun pentru sănătate, deoarece organismul are nevoie să se refacă în timpul nopții pentru a face față solicitărilor la care este expus în următoarea zi. Evident, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă izolați de societate complet. Sau să închideți telefonul pe timpul nopții însă, este bine să îl aveți cât mai departe de pat. Veți constata că somnul va fi mult mai plăcut după ce renunțați la un astfel de obicei. De asemenea, veți putea să fiți mult mai energici și cu o stare mult mai pozitivă.

(Visited 75 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107