Dieta

dieta, diete de slabit, diete, cure de salbire, slabeste sanatos

Slabitul cu fructe. Fructe care ne ajuta sa slabim

Toate fructele sunt importante în alimentație, fiecare dintre ele aducând beneficii serioase, mai ales atunci când sunt consumate în sezonul în care se coc în mod natural.
Reduc riscul de apariție a anumitor boli, sunt bogate în fibre și reprezintă secretul unei diete echilibrate și sănătoase.

Sfaturi în cura de slăbire

Sfaturi în cura de slăbire
În momentul în care vrem să ținem o cură de slăbire, primul lucru la care ne gândim este acela că vom fi nevoiți să renunțăm la tot ceea ce înseamnă o mâncare bună, un aliment preferat.

Consumați pepene rosu

Pepene rosu

Încet încet pepenele roșu dispare de pe tarabe. Ar fi mare păcat ca acum, pe ultima sută de metri, să nu profităm de beneficiile acestui fruct.

Dieta si deprespia

Stresul, depresia și mâncarea

De foarte multe ori noi, oamenii, mâncăm în funcție de cum ne simțim. Cercetătorii au realizat o serie de studii pe această temă, iar concluziile spun multe.

Cura de slăbire cu ajutorul strugurilor

Cura de slăbire cu ajutorul strugurilor
E vremea strugurilor! Tarabele din piețe sunt încărcate cu lădițe pline de struguri, bunătățile acestui sezon.
Pentrucei care doresc să scape de kilogramele în plus acum e momentul să treacă la fapte.

Detoxifiere cu mere

E plin de mere pe toate tarabele din piețe, mere de-ale noastre, gustoase și sățioase.
Nu credeți că ar fi păcat să le lăsăm deoparte, să nu profită m de beneficiile lor?

Dieta si regulile ei

Regula numarul 1 este sa nu sarim peste prima masa a zilei! Este cea mai importanta, mai ales ca ne ofera energie pentru o buna bucata a zilei daca stim ce anume sa consumam.

Ceapa si beneficiile ei

Ceapa, pe langa faptul ca este un aliment deosebit, are si o serie de valent e curative, prin continutul bogat in vitaminele A, B si C, saruri minerale, sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, acizi si uleiuri volatile.
Indicatii terapeutice Printre bolile in care ceapa sub diverse forme a dat rezultate bune fie ca a condus la ameliorarea starii de sanatate, fie ca a fost considerata leac miraculos, am putea enumera< otita medie, tusea sub diversele sale forme, problemele de auz, febra,raceala, dereglari ale tractului digestiv, previne formarea cheagurilor de sange, reduce riscul aparitiei cancerului s.a.

Sub cele 7 foi, ceapa contine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine si multe alte substante active. Ceapa curata si calmeaza durerile, stimuleaza metabolismul. Una dintre metodele cele mai folosite in tratamentul cu ceapă reprezinta compresele. Acestea pot fi utilizate calde sau reci, in functie de caz.
Beneficiile cepeiCum folosim ceapa In vindecarea otitei medii se folosesc comprese cu ceapa pe ureche.
Compresele cu ceapa pe piept sunt si ele folositoare pentru calmarea tusei. Pentru imbunatatirea auzului, inainte de culcare se incalzeste o bucatica de ceapa, se introduce adanc in ureche, invelita in tifon, si se scoate abia dimineat a. Ziua, picurati in nas, de 3 ori, cate 3 picaturi de suc de ceapa, timp de 21 zile, fara pauze.

Cura cu mere gutui

Este sezonul gutuilor, un sezon de care ar fi foarte bine sa profitam din plin, mai ales ca o cura de gcura cu mere cutuiutui inseamna o portie zdravana de sanatate.
Gutuile mai sunt considerate a fi merele de aur, iar acum, la final de octombrie, ar fi foarte bine sa le includem in meniul alimentar zilnic. Asta pentru a profita de toate beneficiile acestor fructe delicioase.
Minerale si vitamine Gutuile sunt pline de minerale, abunda in vitamine, consumul lor oferind corpului energie. Tot gutuile reusesc sa alunge si primele semne de raceala si stiu sa actioneze ca un antioxidant deosebit de puternic. Desi au suculent a redusa si consistenta tare, ele pot fi consumate in compot, dulceata, gem sau in supe alaturi de alte fructe, precum visinele.

Cartofi pai distrug dieta de slabit!

Ati tot auzit ca nu e bine sa mancati cartofi pai, acestia fiind in topul produselor alimentare care trebuie evitate in cazul curelor de slabire. Si totusi, cartofii pai se consuma in cantitati destul de mari mai ales in sezonul rece, in timpul depresiilor, cand oamenii se consoleaza mancand.

cartofi pai distrug dieta
Se pare ca sunt totusi o tentatie culinara de care se sta cu greu deoparte.
Ceea ce nu multa lume cunoaste este ca in cazul cartofilor prajiti ce se gasesc in shaorma sau in fast food-uri aproape jumatate din valoarea nutritionala e asigurata de grasimi, acestea din urma fiind absorbite in vreme ce cartofii se prajesc in uleiul incins. Sa nu uitam ca prin prajire cartofii pot avea si un impact negativ asupra nivelului colesterolului.

Muraturile in cura de slabire

Va plac muraturile? stiati ca muraturile nu sunt doar delicioase, ci sunt si un aliat important in lupta cu kilogramele in plus? Daca nu le-ati privit niciodata din acest punct de vedere, va invita m sa le descoperiti altfel decit cum sunt in cele ce urmeaza.
Prin acest procedeu de murare, alimentele devin mai usor de digerat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca obtin si un gust dmuraturi-asortateeosebit.
La murat! in momentul in care legumele puse la murat fermenteaza, acestea elimina un acid lactic care are rolul de a scadea nivelul colesterolului. E eliminata apa din legume si inacelasi timp favorizata cresterea nivelului de vitamine.
Muraturile, acrisoare fiind, sunt pline de vitamina C. Astfel ca in aceasta perioada este chiar foarte bine sa le consumam pentru a tine departe raceala.

Ce mancam ca sa ne ingrasam?

Multe persoane isi doresc sa slabeasca, dar in acelasi timp sunt si foarte multe persoane care vor cu orice pret sa se ingrase. Specia- listii spun ca este destul de dificil sa ne ingrasam, poate la fel de difici l ca si cind vrem sa slabim.
Un lucru este clar: si in cazul curelor de ingrasare trebuie sa alegem alimentele sanatoase. Kilograme din lactate si carne.ce mancam ca sa ne ingrasam
Astfel, pe lista alimentelor care ne ajuta sa acumulam kilograme in plus sunt lactatele, in special brinzeturile si untul, sucurile de fructe, consumate in cantitati mari. Ne ajuta sa luam in greutate si cartofii, foarte bogati in nutrienti de valoare. Se pot consuma fierti, prajiti, macar de doua ori pe saptamina. Pe lista alimentelor care ingrasa apare si carnea rosie. Consumata des, adica macar de doua ori intr-o saptamina, carnea rosie ne ajuta sa acumulam kilograme in plus.

Cura de slabit cu legume şi fructe

sparanghel

  De cuvântul sănătate se leagă două alte cuvinte: legume şi fructe. Aceste două categorii de alimente reprezintă conform nutriţioniştilor adevărate izvoare de sănătate.

  În cele ce urmează vă prezentăm ce anume trebuie să mâncaţi pentru a slăbi sănătos: sparanghel, mere, grapefruit şi zmeură.

Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: greşeala recunoscută e pe jumătate iertată

  De 10 ani, de când am intrat în lumea caloriilor drămuite, observ că tot repet câteva greşeli. N-ar fi minunat ca acum, când le admit în faţa voastră, jumătate din kilogramele depuse când le-am comis, să se evapore pur şi simplu?

  V-am mai spus-o şi o să o mai citiţi de la mine: niciodată nu m-am putut lăsa “încorsetată” de vreun regim. Am credinţa asta că tot ce merge la Cutăreasca nu va funcţiona la mine şi ce mă face pe mine slăbuţă, o poate lăsa pe ea mult şi bine cu colăceii în jurul taliei.

De ce ne îngrăşăm?

  În momentul în care acumulăm kilograme în plus şi efectiv nu ne putem da seama din ce cauză ne îngrăşăm, trebuie să avem în vedere că şi problemele de sănătate pot cauza această creştere.
  Printre cele mai frecvente afecţiuni ce conduc la creşterea în greutate se numără probleme ale tiroidei şi stresul. În cazul hipotiroidismului avem de-a face cu fluctuaţii ale greutăţii ce se manifestă frecvent.

  Stresul este la rândul său capabil să ne dea bătăi de cap, mai ales dacă e continuu.

Regimul de slăbire în funcţie de vârstă

 O dietă este eficientă numai atunci când persoana care o ţine are în vedere mai multe elemente.

 În traducere liberă, o persoană de 20 de ani ţine un anumit regim, care mai mult ca sigur că nu va funcţiona identic şi la alta de 40 sau 45 de ani.
 Alimentaţia pe care o avem arată ceea ce suntem în majoritatea cazurilor şi trebuie să acordăm o atenţie sporită alimentelor pe care le aşezăm în farfurie ca acestea să nu ne afecteze negativ starea de sănătate.

Ce diete preferă lumea?

  Studiile arată că foarte multe persoane, în momentul în care vor să urmeze o cură de slăbire, caută dietele care promit scăderea mare în greutate în timp foarte scurt.
  Specialiştii ne spun însă că această gândire nu este deloc una bună, mai ales că nu ne ajută la nimic.
  După ce ne înfometăm o anumită perioadă ajungem iar să luăm kilogramele înapoi la terminarea curei de slăbire.

Cura de slăbire în luna mai

  În luna mai, persoanele care vor să scape de kilogramele în plus au toate şansele să reuşească, fiindcă bunătăţile sărace în calorii şi-au făcut deja apariţia pe tarabe şi ne ajută din plin să ne atingem ţelul.
  Această lună, ultima din primăvara lui 2012, este şi cea în care fructele îşi fac timid apariţia. A început cu temperaturi ridicate şi asta înseamnă că vom consuma mai multe lichide şi nu vom mânca foarte mult.
  Lichide şi calorii puţine Bem cât mai multă apă pentru a nu ne deshidrata şi asta umple stomacul şi ne ţine de foame.

Primii paşi pentru un regim alimentar echilibrat

  Atunci când ne hotărâm să mâncăm sănătos, să avem un stil de viaţă echilibrat trebuie să ne înarmăm cu răbdare şi cu multă ambiţie fiindcă asta nu e deloc simplu. Mai ales dacă am mâncat înainte de a face acest pas tot ceea ce ne-am dorit fără a ţine cont dacă alimentele consumate sunt sau nu sunt sănătoase.
  Multe persoane care vor să slăbească nu fac altceva decât să îşi deregleze funcţiile organismului ba prin înfometare, ba abţinându-se pur şi simplu de la mesele cu adevărat sănătoase pentru produse de genul bombe calorice.