Urmezi o dietă? Iată de ce merită să faci o pauză.

dietă

Ai început de curând o dietă? Ei bine, trebuie să afli că acest întreg proces urmează o acuratețe matematică. Acumularea unui deficit caloric în urma alimentației și exercițiilor fizice pe care le-ai făcut reprezintă cât vei pierde din greutate.

Pe măsură ce avansezi în dietă, corpul nu va mai fi de acord cu strictețea pe care i-ai impus-o. Așadar, va începe să ia măsuri.

dietă

De ce nu funcționează o anumită dietă?

Motivul pentru care anumite diete nu funcționează se datorează faptului că metabolismul fiind privat de obiceiurile sale pentru o vreme, tinde să acumuleze la loc tot ce a pierdut în timpul în care ați urmat o dietă.  Pe lângă acest lucru, într-o dietă mai apar și poftele iar senzația de foame devine tot mai pronunțată.

Anumite tipuri de dietă nu funcționează deoarece pot fi prea stricte cu organismul. Și, atunci senzația constantă de foame îi face pe mulți să renunțe.

De asemenea, o dietă nu înseamnă foamete. Privarea de necesarul zilnic de vitamine și minerale esențiale organismului poate avea consecințe grave. O altă greșeală este să vă recompensați cu mâncare după efectuarea exercițiilor fizice.

Și, mai ales dacă nu ai susținerea celor din jur în procesul de slăbire atunci în mod clar veți eșua. Cel mai bine este să vorbiți cu cei din jur să vă ajute în acest demers deoarece simplu nu este și pe drum vor exista multe tentații.

dietă

Se poate reseta metabolismul?

Și atunci, nu putem decât să ne întrebăm dacă există vreo metodă pentru a reseta metabolismul?

De exemplu, în cadrul unui studiu realizat asupra obezității, 52 de persoane care sufereau de această afecțiune au urmat un program de 16 săptămâni. Jumătate au urmat un plan caloric strict și continuu în timp ce cealaltă jumătate au urmat un plan pe etape de câte două săptămâni și cu perioade de pauză. Practic, aceștia din urmă timp de 2 săptămâni au menținut un deficit caloric.  Și timp de alte 2 săptămâni au folosit caloriile pentru a se menține.

La finalul studiului grupul acesta din urmă a reușit mult mai bine să slăbească mai mult.

De exemplu, dacă aveți nevoie de 2500 kcalorii pentru menținere, în studiul prezentat, în perioada de deficit caloric ați fi consumat 1675 kcalorii.

Este foarte important ca o dietă concepută pentru o persoană obeză să fie foarte bine structurată. Elementul cel mai important este și motivația. Fără aceasta din urmă o dietă poate să fie cea mai perfectă din lume și să eșueze.

De asemenea, este mult mai ușor să treci prin două săptămâni de un deficit caloric decât să te supui unui chin constant de a menține totul sub control.

Este mult mai bine să obțineți rezultate pas cu pas decât să aveți probleme de sănătate. Pentru conceperea unei diete potrivite este bine să apelați la un nutriționist. Acesta va putea să vă creeze o dietă mult mai potrivită. Dietele ținute după ureche au dezavantajul să fie total nepotrivite. În plus, pot să vă creeze probleme de sănătate destul de grave.

O recomandare finală, este aceea să nu vă privați de absolut tot ce considerați că nu îngrașă. Un organism care primește necesarul zilnic este unul sănătos.

Ţi-a placut articolul_ aici  poţi să-ţi spui parerea!

(Visited 107 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107