Dieta Paleo pentru slăbit

dieta Paleo

Dieta Paleo – o dietă antică cu rezultate miraculoase

Cunoscută şi sub denumirea de dieta Paleolitică, dieta Paleo este un regim de slăbit care permite numai consumul de alimente naturale. Prin urmare este o dietă care te va ajuta nu numai să fii frumoasă ci şi foarte sănătoasă. Dieta Paleo este recomandată de toţi nutriţioniştii consacraţi din domeniu şi este inspirată din stilul de viaţă al oamenilor preistorici care se hrăneau doar cu carne, legume, ouă, peşte şi fructe sălbatice.

 

Ce presupune dieta Paleo?

Un prim pas pentru a urma dieta Paleo este să te îndrepţi către frigider şi să elimini tot ceea ce înseamnă nesănătos: alimente procesate, zahăr, cafea, dulciuri şi alcool. Cu alte cuvinte tot ceea ce nu aveau în meniul lor oamenii preistorici.

Poate că acum priveşti acest articol cu scepticism şi nu prea îţi vine să crezi că este o metodă care te poate ajuta şi pe tine. Dar dieta Paleo este mai mult decât un regim alimentar prin care să scazi în greutate ci şi un stil de viaţă sănătos pe care poţi să îl adopţi cu uşurinţă fără a-ţi face probleme că ar putea dăuna sănătăţii tale.

 

Cum arată planul dietei?

dieta paleo

Oamenii care au încercat deja această dietă spun că într-un termen de 6 luni au reuşit să slăbească chiar şi 30 kg fără să simtă nici o clipă că au fost înfometaţi sau că şi-au dat metabolismul peste cap. Pe durata dietei puteţi să consumaţi ouă ecologice, carne de pasăre, fructe proaspete sub formă de suc, legume (mai puţi mazăre şi fasole verde întrucât conţin amidon şi nu se încadrează în graficul dietei, seminţe şi nuci în cantităţi moderate.

Dieta Paleo nu presupune consumarea supelor sau ciorbelor dar, ideea de bază este să consumaţi în această perioadă cât mai multă apă pentru a evita deshidratarea organismului dar şi pentru a ajuta în procesul de slăbire. Este indicat ca înainte de fiecare masă sau chiar după, să consumaţi un pahar cu apă pentru a ajuta digestia.

Atenţie însă! Dieta Paleo este contraindicată persoanelor care suferă de afecţiuni precum litiaza biliară sau pancreatita care împiedică digerarea eficientă a alimentelor, în special a grăsimilor de origine animală.

 

Beneficiile aduse organismului de dieta Paleo

Prin dieta Paleo se creşte nivelul de grăsimi bune datorită consumului de peşte iar pe întreg parcursul dietei nu va fi necesar să măsuraţi cantitatea de calorii pe care le presupune o masă. Aportul de proteine scade pofta de mâncare şi impulsionează funcţionarea corectă a metabolismului iar pe de altă parte ajută la scăderea greutăţii.

Un beneficiu foarte important pe care îl aduce cu sine dieta Paleo este diminuarea riscului de a vă îmbolnăvi şi scade riscul apariţiei pietrelor la rinichi. Totodată fiind vorba despre o dietă bogată în calciu diminuează şi apariţia osteoporozei şi a bolilor oaselor.

Urmată corect, dieta Paleo aduce cu sine toate aceste beneficii pentru organismul tău dar şi rezultate considerabile în ceea ce priveşte scăderea în greutate.

(Visited 70 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107