Dieta hipocalorica – salabeste spectaculos

dieta hipocalorica

Dieta hipocalorica -Slăbeşte în mod spectaculos de la o săptămână la alta

 

Dieta hipocalorica este una dintre acele diete mai drastice de slăbit care presupune un consum mic de calorii în fiecare zi. Respectând regulile acestei diete puteţi slăbi 5 kg în fiecare săptămână, un rezultat destul de mulţumitor pentru orice persoană care vrea să slăbească.

Spre deosebire de o dietă drastică ţinută după ureche, dieta hipocalorica respectă un echilibru nutriţional astfel încât carenţele alimentare să fie excluse încă de la început.

Regulile acestei diete nu sunt puţine şi trebuie respectate cu stricteţe pentru a ajunge la rezultatele dorite. Orice abatere de la aceste reguli va compromite dieta hipocalorică.

 

Reguli privind urmarea dietei hipocalorice

 

  1. În fiecare zi trebuie să consumi pe undeva pe la 1200 – 1400 de calorii dar nu mai puţin de 1200. Dacă depăşeşti numărul de calorii într-o zi nu trebuie să creezi o dramă totală. Perioada în care este ţinută dieta hipocalorica nu trebuie să fie una stresantă.
  2. Mesele trebuie luate la ore regulate şi în cantităţi mici.
  3. Între mese nu trebuie să luaţi mai mult de două gustări mici iar acestea pot fi ori un fruct ori un iaurt dar totuşi nu trebuie să consumaţi mai mult de 1 fruct pe zi.
  4. Grăsimile şi carbohidraţii trebuie consumaţi în cantităţi mici. Nutriţioniştii sunt de părere că în timpul cât urmaţi dieta hipocalorică să luaţi grăsimile din nuci, peşte, migdale, ulei de măsline şi avocado iar carbohidraţii din pâine integrală, orez brun, cereale integrale şi legume.
  5. Evitaţi prăjelile de orice fel şi puteţi utiliza în salate ulei de măsline.
  6. Dulciurile, snacks-urile, cartofii sunt şi ele interzise în această perioadă pentru a evita acumularea kilogramelor în plus.
  7. Prânzul trebuie să fie mai bogat şi săţios pentru a evita înfometarea şi trebuie să conţină în mod obligatoriu un astfel de aliment.
  8. La micul dejun puteţi consuma un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, puţină brânză şi legume proaspete astfel încât să vă furnizaţi energia necesară pentru a vă începe ziua.
  9. Este important ca pe perioada cât ţineţi dieta hipocalorica să diversificaţi cât mai mult alimentele.

 

Recomandări privind dieta hipocalorica

 

După cum puteţi vedea sunt destule reguli de care trebuie să ţineţi cont atunci când urmaţi această dietă dar o dată ce le veţi respecta vor începe să apară şi rezultatele. Totuşi trebuie să ţineţi cont de faptul că fiecare organism diferă. În timp ce unii pot slăbi în primele două săptămâni până la 5 kg alţii pot să piardă doar 1 sau 2 kg. O dată încheiată dieta hipocalorică alimentele trebuie reintroduse treptat în alimentaţie pentru a se evita îngrăşarea.

Nu ar fi rău ca în această perioadă să combinaţi dieta hipocalorică cu exerciţii fizice uşoare pentru a tonifia organismul şi să arătaţi din ce în ce mai bine o dată cu trecerea timpului. În plus nu exageraţi cu alimentele fiind recomandat la această dietă să introduceţi doar cate 100 de calorii.

O dată ce aţi finalizat dieta hipocalorică veşi constata că şi organismul se va simţi mult mai bine şi veţi putea fi pregătită pentru sezonul costumelor de baie.

(Visited 189 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107