Dieta fără gluten pentru slăbit

Dieta fără gluten

Câteva lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre dieta fără gluten

O nouă dietă revoluţionară îşi face loc printre cele care doresc să scape de câteva kilograme bune pentru a se pregăti de sezonul costumelor de baie şi anume dieta fără gluten. Totuşi dacă nu aveţi intoleranţă la gluten, medicii nu recomandă să urmaţi o astfel de dietă întrucât poate avea efecte nedorite asupra sănătăţii.

 

Cum este cauzată intoleranţa la gluten?

Simptomele care stau la baza intoleranţei la gluten sunt următoarele: dureri abdominale, balonare, episoade periodice de diaree, dureri articulare, crampe musculare, răni în cavitatea bucală, furnicături la nivelul picioarelor, dermatită. Dacă una dintre aceste simptome se manifestă în momentul în care consumaţi produse alimentare cu gluten atunci este posibil să suferiţi de boala celiacă şi singurul mod prin care poţi să ameliorezi simptomele este să le elimini din alimentaţie.

Această boală îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai des şi tocmai de aceea este recomandat să analizaţi dacă aceste simptome sunt prezente pentru a elimina glutenul din alimentaţia zilnică. Dacă de o viaţă consumaţi produse care au în componenţa lor gluten atunci vă recomandăm să nu îl excludeţi în totalitate din alimentaţie.

 

Este bună dieta fără gluten?

Cât despre cât de bună este dieta fără gluten nu putem afirma că nu este bună ci doar că se potriveşte numai anumitor persoane cum sunt în special cei care suferă de intoleranţă la gluten. Multe vedete au adoptat dieta fără gluten desigur, sub atenta monitorizare a unui nutriţionist şi prin aplicarea corectă a regulilor care compun regimul alimentar.

În primul rând, în cazul în care doriţi să urmaţi o astfel de dietă este recomandat să alegeţi cu atenţie alimentele pe care le cumpăraţi prin a citi eicheta. Numai aşa vă puteţi asigura că aţi eliminat complet din alimentaţie glutenul.

Cu toate că în mediul online există o mulţime de sfaturi cu privire la cum este mai bine să ţineţi o dietă care presupune eliminarea completă a glutenului din alimentaţie, recomandarea noastră este să vă adresaţi unui medic nutriţionist care vă poate concepe un plan de nutriţie echilibrat astfel incât organismului să nu îi lipsească ceea ce îi trebuie.
Alimente interzise şi alte recomandări importante

Există o listă lungă de alimente pe care trebuie să le evitaţi în momentul în care vine vorba despre dieta fără gluten iar printre cele care sunt interzise se numără: orzul, secara, grâul, produse făinoase care conţin pe eticheta ,,fără gluten”,  dar şi multe alte astfel de produse menite să creeze simptomele menţionate mai sus li disconfortul aferent.

Orice dietă pe care o urmaţi trebuie făcută cu cap şi prin consultarea prealabilă a medicului sau a nutriţionistului întrucât numai aşa vă puteţi asigura că pe întreg parcursul perioadei veţi putea să vă menţineţi sănătoşi şi plini de vitalitate.

Într-adevăr când vine vorba despre dieta fără gluten mulţi ar afirma faptul că este deosebit de periculos pentru sănătate dar, urmată corect şi pe baza unui plan bine stabilit poate aduce multe beneficii asupra sănătăţii.

(Visited 82 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107