Dieta Dukan

dieta dukan

Dieta Dukan şi tot ceea ce mai trebuie să ştii despre ea

Dieta Dukan a luat naştere în urma experienţei de peste 40 de ani a creatorului său Dr. Pierre Dukan. După numeroase documentări şi pacienţi ajutaţi să revină la o greutate normală acesta a reuşit să dezvolte un plan de slăbire structurat în patru faze din care două concepute pentru pierderea greutăţii şi alte două pentru menţinerea rezultatelor obţinute.

 

Ce este dieta Dukan?

Dieta Dukan este compusă dint-o gamă de alimente foarte variată având la dispoziţie 100 de alimente permise pe care să le puteţi consuma într-o cantitate destul de mare fără a vă face probleme în privinţa consumului acestora.

Practic dieta Dukan se bazează pe consumul proteinelor naturale cu tot cu avantajele şi dezavantajele sale. Din punct de vedere al opiniilor celor care au încercat această dietă, putem spune că se rezumă la un singur aspect: este o dietă uşor de ţinut care nu este atât de restrictivă şi nu impune măsuri drastice care ar putea să pună în pericol sănătatea.

Totodată, se poate spune despre dieta Dukan că este o metodă eficientă pentru a combate obezitatea iar în acelaşi timp este una controversată întrucât unii sunt de părere că poate la fel de uşor să pună sănătatea în pericol.

 

Practic cât poţi slăbi dacă urmezi dieta Dukan?

Urmând această dietă iată câte kilograme puteţi să pierdeţi:

  • Aproximativ 1-5 kg in primele 5 zile
  • Aproximativ 10 kg în 3-5 zile
  • Aproximativ 20 kg în aproximativ 7 zile

Pentru a vă asigura de eficienţa acestei diete trebuie să urmaţi întreg planul de la început până la sfârşit, cele două etape de slăbire inclusiv etapele de menţinere a greutăţii proaspăt dobândite. Defapt, aici intervine problema în cazul multor persoane care urmează cure de slăbire şi anume la etapa de meţinere întrucât uită de tot şi îşi recapătă vechile obiceiuri alimentare.

 

Cele patru faze pe care le are dieta Dukan

Pe durata urmării acestei diete veţi constata că sunt permise 68 de proteine animale ăn cantităţi nelimitate. Faza de atac va grăbi procesul de slăbire şi va ajuta la eliminarea excesului de apă din organism.

Celelalte faze cea de croazieră, de stabilizare şi de menţinere sunt concepute astfel încât să ajute la o slăbire eficientă pe termen lung.

Etapa de menţinere se prelungeşte atât cât este nevoie iar după finalizarea regimului alimentar este recomandat să acordaţi importanţă la ceea ce consumaţi şi în special la cantitatea pe care o puneţi în farfurie.

Nu este o dietă atât de complicată de urmat dar o dată ce v-aţi obişnuit cu dieta Dukan cu siguranţă veţi ajunge la concluzia că nu simţiţi foame şi nici nu vă veţi simţi lipsiţi de vlagă sau energie. Fiind o dietă concepută de un medic pe baza unor studii intense asupra organismului uman reprezintă una dintre cele mai eficiente şi sigure metode pentru a slăbi.

Dar dacă nu ştiţi sigur dacă este o dietă care vi s-ar putea potrivi atunci vă recomandăm să consultaţi opinia unui nutriţionist.

(Visited 48 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

One thought on “%1$s”

  1. Am urmat aceasta dieta. Am slabit in prima saptamana 5 kg, a doua 2, a trei-a tot 2 Kg.
    Acum nu reusesc sa ma mentin 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107