Descoperă virtuţile terapeutice ale spanacului

  După cum ştie orice fan al lui Popeye marinarul, spanacul înseamnă fier. Generaţii întregi de mame care au încercat să dea spanac copiilor au pierdut însă timpul.
  Cantitatea mare de fier şi calciu din spanac nu este uşor digerabilă deci copiii care mănâncă spanac nu vor fi mai puternici decât ceilalţi.

  Dar spanacul conţine mari cantităţi de clorofilă, de aceea se recomandă în cantităţi mari pacienţilor care suferă de anemie, oboseală sau tensiune nervoasă. Ideal este să fie consumat crud, în salate.

 

Dup? cum ?tie orice fan al lui Popeye marinarul, spanacul înseamn? fier. Genera?ii întregi de mame care au încercat s? dea spanac copiilor au pierdut îns? timpul.
  Cantitatea mare de fier ?i calciu din spanac nu este u?or digerabil? deci copiii care m?nânc? spanac nu vor fi mai puternici decât ceilal?i.

  Dar spanacul con?ine mari cantit??i de clorofil?, de aceea se recomand? în cantit??i mari pacien?ilor care sufer? de anemie, oboseal? sau tensiune nervoas?. Ideal este s? fie consumat crud, în salate.

  Spanacul este deosebit de bogat în acid folic, 100 g ofer? trei sferturi din cantitatea zilnic? necesar?. Acest lucru ar trebui s?-l plaseze în fruntea listei de cump?r?turi al oric?rei femei care dore?te o sarcin? sau care este deja îns?rcinat?.
  Bolnavii de cancer sau fum?torii înr?i?i trebuie s? includ? în alimenta?ie o cantitate mare de spanac. Cercet?rile asupra cancerului se concentreaz? tot mai mult asupra întregului spectru de caroteniozi din legumele ?i fructele verde-închis sau viu colorate, iar spanacul este mai bogat în aceste substan?e decât morcovii. S-a demonstrat ca legumele de culoare verde închis protejeaz? împotriva cancerului.

   Efectele spanacului

  Efecte pozitive:protejeaz? împotriva cancerului; îmbun?t??e?te vederea; benefic pentru femeile îns?rcinate; trebuie consumat crud sau op?rit în cât mai scurt timp ?i într-o cantitate redus? de ap?.
  Efecte negative: din cauza con?inutului crescut de acid uric,trebuie evitat de bolnavii de gut?. Trebuie profitat din plin de efectele spanacului proasp?t care nu se compar? cu cel congelat.
  Acum este anotimpul lui ?i organismul nostru acum are nevoie de el.

(Visited 39 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.