De ce răcim iarna mai repede și cum să tratăm eficient gripa

gripa

De ce răcim iarna mai repede și cum să tratăm eficient gripa?

 

În anotimpul rece oamenii se confruntă cu răceli, gripe și alte boli respiratorii. Cu toate că virusurile sunt contagioase pe toată perioada anului, toamna și iarna oamenii devin mai vulnerabili la acțiunea acestora deoarece își petrec mai mult timp în camere închise alături de alte persoane.

 

Despre răceală și gripă. Generalități

 

Deși răceala se aseamănă foarte mult cu gripa sunt două afecțiuni cu totul diferite. Răceala se caracterizează prin congestie nazală, rinoree, strănut, strănut, tuse și disconfort. Gripa în schimb se instalează rapid, este mult mai gravă decât răceala și se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp. Vestea bună este că împotriva gripei există vaccinuri anuale care o dată ce au fost făcute scade în mod considerabil îmbolnăvirea. Pentru răceli nu există vaccin întrucât virușii pot fi de o natură mult mai diversificată.

Așadar, în cazul gripei există două modalități de prevenire și anume prin tratament medicamentos sau prin intermediul medicinei naturiste. Această metodă din urmă este cea mai recomandată întrucât nu expune persoana la riscurile asociate cu consumul de medicamente pe perioadă îndelungată. În plus, după cum bine știți, tendința oamenilor este aceea de a nu consulta un medic înainte să le consume ci să meargă la farmacie pentru a și le cumpăra direct fără o recomandare pentru că este vorba doar despre o simplă răceală sau gripă. Pe termen lung, acest auto tratament este destul de nociv pentru sănătate. În schimb, în cazul medicinei naturiste, prin consumarea de ceaiuri și tratamente de sezon nu s-au înregistrat efecte adverse.

Cei mai expuși la o răceală sau gripă sunt copii și bătrânii al căror organism este mult mai vulnerabil iar tratamentul medicamentos iese din discuție întrucât fără un consult medical efectele pot fi destul de nocive. Există și posibilitatea ca o persoană să prezinte alergie la anumite componente ale medicamentului și atunci să nu fie o idee chiar atât de bună să fie luate.

 

 

Cum să fii eficient în lupta împotriva răcelii și gripei?

 

Ingrediente precum usturoi, lămâie sau miere nu trebuie să vă lipsească din casă în sezonul rece. Acestea vor fi un aliat mult mai puternic împotriva răcelilor decât orice alt medicament. De asemenea, este recomandat ca în perioada în care suferiți de răceală sau gripă să dormiți cel puțin 8 ore pentru a-i da răgaz organismului să se vindece și să lupte împotriva virușilor.

Dacă nu știți cum să tratați răceala prin metode naturiste există o muțime de rețete în mediul online pe care să le puneți în aplicare. Acestea nu numai că sunt bune la gust dar sunt și cu mult mai eficiente.

În momentul în care organismul se luptă cu o răceală sau cu o gripă atunci este bine să renunțați la mâncare solidă și să beți sucuri naturale de fructe și / sau legume iar supele nu trebuie să lipsească din meniu. Acest lucru este recomandat mai ales dacă simptomele sunt asociate de febră.

În această perioadă organismul este slăbit, așadar trebuie să îi oferiți răgazul necesar și să tratați răceala sau gripa în mod corespunzător.

(Visited 72 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107