Cum să îţi faci genţi femei singură acasă?

Mereu atunci se întâmplă să fie nevoie de genţi femei atunci când nici nu te aştepţi. Mai ales că acum este şi primăvară cu siguranţă vei avea nevoie de un accesoriu nou. Noi ne-am gândit să îţi prezentăm un tutorial despre cum să îţi faci singură acasă genţi femei folosind doar câteva materiale. Şi, desigur, multă îndemânare, răbdare şi creativitate. Modelul acesta de azi este perfectă pentru o ieşire în oraş sau un eveniment deosebit.

Iată care sunt materialele necesare pentru a crea genţi femei

Întâi de toate, ca materiale vei avea nevoie de:

  • material pentru exterior 30X39 cm
  • captuşeală 30X39 cm
  • rama metalică pentru poşetă 24X6 cm
  • aţă de cusut
  • lipici

Materialul pentru exterior poate să aibă orice culoare îţi doreşti, nu trebuie să fie neapărat albastră aşa cum am făcut-o noi. De asemenea, poţi alege şi ce tip de textură să aibă însă, dacă te-ai gândit să o creezi pentru o anumită ţinută atunci o culoare nepotrivită poate să nu fie purtată decât la orice altceva.

Cum să faci genţi femei?

Iată că am ajuns şi la etapa propriu – zisă în care ne suflecăm mânecile şi ne apucăm de treabă. În primă fază pregătim materialele, le tăiem la dimensiunea cerută şi le călcăm cu grijă. Pentru a întări materialul se poate utiliza şi fiselină.

Bucata de material obţinută se îndoaie şi se fixează cu ace de gămăliel, faţa materialului fiind în interior astfel încât să se obţină un dreptunghi cu dimensiunea de 39X15. În acelaşi mod se procedează şi cu căptuşeala.

Cu ajutorul unei maşini de cusut se fixează părţile laterale atât a materialului cât şi a căptuşelii.

Pentru a da adâncime poşetuţei se cos colţurile din partea de jos. Se aranjează materialul ca în poza de mai jos, se fixează cu ace, se măsoară cu liniarul 6 cm, se marchează cu creionul o linie după care se coase la maşină. În felul acesta se obţine un triunghi care se va îndepărta cu foarfeca. Acelaşi lucru se face şi cu căptuşeala.

Se întoarce materialul de bază pe faţă. Căptuşeala în schimb va rămâne pe dos. Se introduce materialul de bază în căptuşeală ca într-o mănuşă. Se coase partea de sus, lăsând necusută o porţiune mică ce permite întoarcerea materialului pe faţă. După ce s-a întors materialul pe faţă se coase zona rămasă nefinisată.

Ultimul pas este să lipiţi partea metalică de gentuţă şi gata. Aţi obţinut un model de genţi femei gata să vă însoţească la o petrecere. Puteţi proceda în acest fel şi cu alte modele astfel încât să puteţi avea o geantă special creată pentru dumneavoastră.

Puteţi să fiţi creative şi să combinaţi mai multe tipuri de materiale sau să faceţi gentuţa mai mare. Tot ce trebuie să faceţi este să vă lăsaţi imaginaţia liberă şi să concepeţi modele interesante şi inedite. Sau, puteţi să refolosiţi materiale mai vechi sau chiar haine pe care nu le mai purtaţi şi să vă creaţi o geantă perfectă pentru orice ocazie. Aşteptăm cu interes să ne spuneţi şi nouă dacă vi-a plăcut ideea şi, dacă aţi încercat, vouă cum vi-a ieşit?

(Visited 192 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107