Cuișoarele, un dar exotic pentru sănătate

cuisoareCunoscute de chinezi și egipteni încă din antichitate, cuișoarele au fost aduse în Europa probabil de arabi, fiind folosite eficient în timpul epidemiilor de ciumă.

Caracteristici și efecte terapeutice. Cuișoarele sunt recoltate dintr- un arbore tropical veșnic verde, cu înălțimea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia).  Sunt considerate printre cele mai puternice dezinfectante naturale, având și alte calități curative importante.

cuisoare

cuisoare

Cunoscute de chinezi ?i egipteni înc? din antichitate, cui?oarele au fost aduse în Europa probabil de arabi, fiind folosite eficient în timpul epidemiilor de cium?.

Caracteristici ?i efecte terapeutice. Cui?oarele sunt recoltate dintr- un arbore tropical ve?nic verde, cu în?l?imea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia).  Sunt considerate printre cele mai puternice dezinfectante naturale, având ?i alte calit??i curative importante.

Administrarea în diverse afec?iuni

Simpla enumerare  a propriet??ilor terapeutice este impresionant?, cui?oarele fiind antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice (calmeaz? durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice (favorizeaz? digestia),carminative  (antibalonare), antiulceroase, anti- trombotice, antioxidante ?i anticancerigene.
Datorit? faptului c? sunt antiseptice, sunt eficiente împotriva streptococilor ?i stafilococilor dar ?i în afec?iuni digestive ?i genitale cauzate de bacterii. Cui?oarele stimuleaz? pofta de mâncare ?i ajut? digestia, ac?ioneaza contra vomei, colicilor ?i sughi?ului ?i înl?tur? viermii intestinali. Cui?oarele înt?resc imunitatea prin cre?terea num?rului de globule albe din sânge, contribuie la sc?derea vitezei de coagulare a sângelui, prevenind tromboza. Pentru combaterea colitei de putrefac?ie ?i a disfunc?iilor biliare se pun în salatele de fructe 1-2 vârfuri de cu?it de cui?oare pisate, care se consum? înainte de mese, timp  de o s?pt?mân?. Împotriva balon?rii se ia un vârf de cu?it de pulbere de cui?oare înainte ?i dup? mas?. Pentru prevenirea r?celilor ?i remedierea rapid? a respira?iei urât mirositoare se mestec? 1-2 cui?oare.
Pot fi folosite cu succes în inflama?ii oculare, ale urechii, ca analgezic ?i antiseptic dentar. Durerile de din?i sau gingivale pot fi ameliorate cu ajutorul cui?oarelor, ap?sând locul dureros. Se poate aplica local ?i uleiul de cui?oare, care dezinfecteaz? bine locul ?i previne infec?iile. Uleiul de cui?oare poate fi folosit dup? extrac?iile dentare pentru a steriliza periodic locul.
În faringite ?i dureri de gât este indicat s? se mestece cui?oare pr?jite. Pentru tratarea astmului bronsic se folose?te o infuzie preparat? din 2 cui?oare, 15 frunze de busuioc, 10 boabe de piper negru fierte în prealabil.
Întrucât cui?oarele stimuleaz? masculinitatea, se poate prepara un ceai din 3 cui?oare m?cinate amestecate cu ceai negru, iar efectul afrodisiac este garantat.
Pentru poten?area efectului antioxidant ?i anticancerigen se poate folosi infuzia dintr-un baton pisat ?i o linguri?? de ceai verde la 200 mililitri de ap?. Se infuzeaz? acoperit 5 minute ?i se bea înainte sau dup? mese.
Administrarea cui?oarelor este contraindicat? persoanelor care au probleme cu coagularea sângelui ?i femeilor îns?rcinate. De asemenea,  supradozarea irit? sistemul nervos central.
                                       
                                                                            

(Visited 52 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.