Cu cine va semana cel mic?

cu_cine_seamana_micutiiIti doresti ca bebelusul tau sa aiba parul sotului tau, buzele tale, ochii lui si personalitatea ta. Nu ne-a fost dat sa alegem trasaturile copiilor nostri. Afla ce spune genetica cu privile la asemanarile dintre parinti si urmasii lor. Mostenirea genelor de la parinti merge mai departe de trasaturile fizice, ele pot contura chiar si trasaturile de personalitate precum abilitatea de a conduce sau simtul umorului. Desi genetica a atins un stadiu avansat de dezvoltare, totusi este dificil de inteles modul in care genele interactioneaza cu mediul de viata al unui om. Potrivit specialistilor majoritatea trasaturilor sunt mai degraba rezultatul mai multor gene, decat a uneia singure. Spre exemplu: daca tatal are o gena dominanta pentru par brunet, iar mama una nedominanta pentru blond, este probabil ca micutul sa aiba parul brunet, iar nepotii sa aiba parul blond.

cu_cine_seamana_micutii

cu_cine_seamana_micutii

Iti doresti ca bebelusul tau sa aiba parul sotului tau, buzele tale, ochii lui si personalitatea ta. Nu ne-a fost dat sa alegem trasaturile copiilor nostri. Afla ce spune genetica cu privile la asemanarile dintre parinti si urmasii lor. Mostenirea genelor de la parinti merge mai departe de trasaturile fizice, ele pot contura chiar si trasaturile de personalitate precum abilitatea de a conduce sau simtul umorului. Desi genetica a atins un stadiu avansat de dezvoltare, totusi este dificil de inteles modul in care genele interactioneaza cu mediul de viata al unui om. Potrivit specialistilor majoritatea trasaturilor sunt mai degraba rezultatul mai multor gene, decat a uneia singure. Spre exemplu: daca tatal are o gena dominanta pentru par brunet, iar mama una nedominanta pentru blond, este probabil ca micutul sa aiba parul brunet, iar nepotii sa aiba parul blond.

Exista situatii in care o trasatura genetica poate fi legata de altele. Uita-te la vartejul din crestetul copilului tau, iar daca urmeaza sensul acelor de ceasornic, are 50% sanse sa fie stangaci.
A cui este personalitatea copilului meu?
Mediul de crestere al unui copil care interactioneaza cu genetica este inca un mister pentru scientologi. Studiile au demonstrat ca aproape toate trasaturile psihologice ale oamenilor sunt intr-un fel sau altul genetice. Cercetarile au aratat ca gemenii au personalitati asemanatoare, chiar daca sunt crescuti in medii diferite. Genetica face ca cei mici sa mosteneasca pana si preferintele de culori, gusturi, mirosuri, ceea ce duce la alegeri ale copiilor la fel cu cele facute deja de parintiilor.

(Visited 70 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107