Copiii invata mai repede

Un ritual binecunoscut este acela în care seara, înainte de culcare, părinții și copiii stau împreună, copiii aleg mereu aceleași cărți și îi roagă pe părinți să le citească din ele.
Deși pentru mămicile și tăticii din toată lumea acest proces poate părea extrem de plictisitor, noi studii sugerează că ascultarea aceloraș i povești în repetate rânduri îi ajută pe copii să învețe cuvinte noi.

Un ritual binecunoscut este acela în care seara, înainte de culcare, părinții și copiii stau împreună, copiii aleg mereu aceleași cărți și îi roagă pe părinți să le citească din ele.
Deși pentru mămicile și tăticii din toată lumea acest proces poate părea extrem de plictisitor, noi studii sugerează că ascultarea aceloraș i povești în repetate rânduri îi ajută pe copii să învețe cuvinte noi.copii si intrebarile


Constatările sugerează că părinț ii nu sunt nevoiți să cheltuiască o avere pe colecții de cărți pentru cei mici, ci că mai degrabă ei ar trebui să achiziționeze câteva cărți pe care copiii să le îndrăgească și pe care să dorească a le reasculta.
Cercetătoarea Jessica Horst, de la Universitatea din Sussex, a realizat un experiment pe copii în vârstă de 3 ani pentru a verifica cât de repede își pot aminti aceștia 6 cuvinte noi. Pentru a observa asta, cercetătoarea a vizitat fiecare copil de 3 ori într-o săptămână.

În studiu au fost implicate două grupuri de copii. Unul alcătuit din subiecți care au auzit de 3 ori aceeași poveste și un altul format din copii care au ascultat 3 povești diferite.
Toate poveștile implicate în studiu aveau același număr de cuvinte noi care apăreau la fel de des, indiferent de text.
Când cercetătorii i-au revăzut pe copii peste o săptămână, ei au descoperit că cei care ascultaseră aceeași poveste de mai multe oriînvățaseră, în medie 3,6 cuvinte, comparativ cu doar 2,6 cât reținuseră ceilalți participanți la studiu.
De asemenea, cei din grupul unde o singură poveste fusese citită de mai multe ori învățaseră într-un ritm mai rapid decât cei care ascultaseră mai multe povești în decursul unei săptămâni.
Ramona B.

(Visited 61 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107