Copiii, cei mai afectati de violenta in familie

violenta_in_familieÎn ciuda evolutiilor pozitive ale societatii noastre violenta în familie continua sa persiste la toate nivelurile acesteia. Violenta domestica include abuzul fizic, sexual, psihologic cat si abuzul proprietatii ori al animalelor de companie. In societatea in care traim cele care au cel mai mult de suferit in urma acestei violente sunt femeile. Acestea sunt agresate de barbatii cu care au ales sa-si petreaca viata si nu numai. De cele mai multe ori, din cauza unei situatii financiare precare sau chiar din rusine aleg sa suporte batai, injuraturi si batjocuri. Nu doar lipsa banilor este de vina in acest  caz. Educatia contribuie foarte mult la sporirea acestui fenomen. Femeile indiferent daca provindin mediul urban sau rural trebuie sa invete sa se faca respectate. Pentru ca multe din ele au deja o varsta destul de inaintata se tem de faptul ca nimeni nu le va mai accepta si astfel accepta abuzurile partenerului.

violenta_in_familie

violenta_in_familie

În ciuda evolutiilor pozitive ale societatii noastre violenta în familie continua sa persiste la toate nivelurile acesteia. Violenta domestica include abuzul fizic, sexual, psihologic cat si abuzul proprietatii ori al animalelor de companie. In societatea in care traim cele care au cel mai mult de suferit in urma acestei violente sunt femeile. Acestea sunt agresate de barbatii cu care au ales sa-si petreaca viata si nu numai. De cele mai multe ori, din cauza unei situatii financiare precare sau chiar din rusine aleg sa suporte batai, injuraturi si batjocuri. Nu doar lipsa banilor este de vina in acest  caz. Educatia contribuie foarte mult la sporirea acestui fenomen. Femeile indiferent daca provindin mediul urban sau rural trebuie sa invete sa se faca respectate. Pentru ca multe din ele au deja o varsta destul de inaintata se tem de faptul ca nimeni nu le va mai accepta si astfel accepta abuzurile partenerului.

Parintii nu se feresc de copii in momentul cand au o cearta familiala

Din nefericire nu doar femeile au de suferit. Copiii sunt cei mai afectati in aceasta problema. De cele mai multe ori parintii nu se feresc de copii in momentul cand au o cearta familiala. Din pacate ei nu inteleg impactul pe care aceste certuri il poate avea asupra copilului. Majoritatea dintre copiii de varsta scolara, victime ale violentei domestice, prezinta niveluri ridicate de anxietate si stres postraumatic. In lipsa unui tratament acestia pot deveni delicventi, dependenti de droguri sau chiar mai rau, criminali. Copiii care trec printr-un divort al parintilor generat din cauza batailor percep in mod diferit aceasta violenta. La nivel de gradinita adesea ei nu pot intelege sensul abuzului suferit. Sunt inclinati sa creada ca au gresit cu ceva si sa se simta vinovati. Aceasta autoculpabilizare poate genera sentimente de teama si anxietate. Deoarece nu pot exprima verbal ceea ce simt ei au tendinta de a deveni retrasi si tacuti. Totodata ei pot avea tulburari ale somnului ori pot acuza dureri de cap. Dezvoltarea lor sociala poate fi de asemenea afectata din cauza faptului ca devin inchisi ori modul lor de rezolvare a unei probleme este mereu violenta, fapt pentru care sunt respinsi in societate. Cei care au fost martori certurilor dintre parinti sunt foarte preocupati de aceasta problema, motiv pentru care nu se pot concentra asupra cerintelor educationale. Parintii indiferent de nivelul lor educational trebuie sa fie constienti de faptul ca problemele lor familiale nu se rezolva in prezenta copiilor. Tocmai de aceea feriti-va copiii de violenta domestica!

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107