Consumul mare de grasimi sporeste aparitia cancerului mamar

cancer_mamarCancerul mamar este o boala in care celulele din san incep sa creasca rapid intr-un ritm de necontrolat. Cancerul mamar e cel mai frecvent tip de cancer la femei, tocmai de aceea este atat de temut. Acesta apare atat in tinerete, pana la menopauza cat si dupa aceea. Aceste doua tipuri de cancer se deosebesc in mod esential. In primul caz, evolutia cancerului este conditionata intr-o mare masura genetica, adica celulele mostenesc capacitatea de a iesi de sub controlul organismului. Cancerul diagnosticat dupa menopauza este mai putin conditionat de ereditate. Tumorile timpurii sunt mai agresive, cresc mai repede si se supun mai greu tratamentului.

Vitaminele C, D, E, seleniul, acizii grasi esentiali si fibrele ajuta la scaderea riscului imbolnavirii

Indiferent de deosebirile dintre ele, evolutia lor este influentata de aceiasi componenti alimentari.

cancer_mamar

cancer_mamar

Cancerul mamar este o boala in care celulele din san incep sa creasca rapid intr-un ritm de necontrolat. Cancerul mamar e cel mai frecvent tip de cancer la femei, tocmai de aceea este atat de temut. Acesta apare atat in tinerete, pana la menopauza cat si dupa aceea. Aceste doua tipuri de cancer se deosebesc in mod esential. In primul caz, evolutia cancerului este conditionata intr-o mare masura genetica, adica celulele mostenesc capacitatea de a iesi de sub controlul organismului. Cancerul diagnosticat dupa menopauza este mai putin conditionat de ereditate. Tumorile timpurii sunt mai agresive, cresc mai repede si se supun mai greu tratamentului.

Vitaminele C, D, E, seleniul, acizii grasi esentiali si fibrele ajuta la scaderea riscului imbolnavirii

Indiferent de deosebirile dintre ele, evolutia lor este influentata de aceiasi componenti alimentari.

Substantele alimentare pot reduce probabilitatea aparitiei cancerului, pot creste efectul tratamentului, dar nu reprezinta un remediu pentru aceasta maladie. Componentii alimentari care sprijina tratamentul cancerului mamar sunt vitamina C, vitamina D, vitamina E, seleniul, acizii grasi esentiali, fibrele, iodul si betacarotenul. Aceste vitamine ajuta la scaderea riscului imbolnavirii, iar in cazurile in care s-a efectuat o interventie chirurgicala, vitamina C este foarte buna pentru restabilirea leziunilor provocate de aceasta. Printre produsele contraindicate se afla grasimile saturate. Acestea contribuie la evolutia cancerului mamar diagnosticat dupa menopauza. Consumul mare de grasimi sporeste aparitia cancerului mamar. Alcoolul sporeste si el aparitia tumorii maligne, zaharul nu se lasa mai prejos, iar fierul are o mare insemnatate pentru dezvoltarea ei. Incercati pe cat puteti sa va feriti de aceste alimente care dupa cum reiese sunt foarte periculoase, in special femeilor.

 

 

 

 

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.