Consumul de vitamina D
Vitamina D este conform specialiştilor o vitamină esenţială care joacă un rol important în combaterea răcelilor.

Aceasta promoveaz? absorb?ia de calciu ?i ajut? la s?n?tatea oaselor, cre?te imunitatea ?i reduce inflama?iile.
Acum, în anotimpul rece, fiecare dintre noi ar trebui s? privim cu mai mare aten?ie aceast? vitamin?, beneficiile ei asupra organismului.
Sunt totu?i pu?ine alimente care con?in vitamina D. Surse de vitamina D ar fi somonul, tonul, uleiul de pe?te, brânza, ou?le, ficatul de vit?.
Aceast? vitamin? este produs? de corpul nostru în momentul în care razele ultraviolete ajung în contact cu pielea. Razele UV sintetizeaz? vitamina D, a?a c? ar fi bine s? ne expunem cel pu?in 10 minute zilnic în soare.
În sezonul rece este destul de dificil, dar speciali?tii recomand? suplimentele alimentare, produsele naturale, vitamina D sub form? de pastile.